Медия без
политическа реклама

Реконтра

БСП TV

08 Ноем. 2018
Троянският кон на приватизацията.
Троянският кон на приватизацията.

Когато преди време от БСП обявиха, че ще правят собствена телевизия, която ще бъде „обществена, истинска и свободна“, аз, за разлика от всички останали, не се смях гръмко и със сълзи, а напротив – толкова се развълнувах, че в продължение на няколко дни не успях да спя нормално, защото задремех ли, всеки път ми се присънваше Корнелия Нинова на кон или в каруца.

Сега, когато Българска свободна телевизия всеки момент ще започне да излъчва гениални предавания и невиждани репортажи, аз до такава степен съм се превъзбудил от очакване, че не спирам да се чудя на какви ли рубрики и водещи са се спрели от БСП.

Ето шепа предположения.

Николай Бареков, да речем, е идеален да съобщава прогнозата за времето – не е сложно, няма и английски. А и по този начин ще може напълно професионално и регламентирано да прави това, което най-много обича – да следи посоката на вятъра. Друго негово умение с вятър е да духа в дудука. 

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов, за когото, общо взето, никой нищо не беше чувал до момента, в който не започна жално да срича от трибуната на Народното събрание, ще пасне много добре като водещ на образователна рубрика за ученици от първи до трети клас, в която той заедно с децата пред погледа на хилядите зрители ще се учи да чете като истинско момче.

Волен Сидеров също заслужава своя рубрика, но кратичка – може да съобщава на развален руски нивото на река Дунав в сантиметри, но както той си знае – крещейки. Разбира се, през цялото време ще си акомпанира с барабанче, защото това показва едно сериозно политическо ниво. А пък на когото не му харесва, да върви да се оплаче на Сорос и на илюминатите.

Бенчо Бенчев, известен като „Оня от БСП с ролс-ройса“ може да бъде ангажиран за предаване от типа на „Стани богат“, но за да няма плагиатство, а и за повече акуратност предаването ще се казва „Стани още по-богат“. От друга страна обаче, като се замисля, надали точно тоя ще може да стане още по-богат, без в крайна сметка да полежи малко… Нямам предвид лежане у тях си.

Вежди Рашидов задължително трябва да е водещ на шоу тип „Къци“ с кръстословица и карти на късмета. За да е по-интересно обаче, скрити в кръстословицата трябва да са само изречения, казвани някога от самия Вежди. Да речем: „Дебел, грозен, на 20 години милионер, да му е… (празни квадратчета) пут… (празни квадратчета) майна“. Бонус точки и възможност да върти колелото на късмета участникът ще получава, ако успее да отгатне за кого е говорил господин Рашидов в дадения случай.

Йорданка Фандъкова ще се справи добре в строително предаване, нещо от сорта на „Бригада Нов дом“, където хората ще гледат как всеки ремонт задължително се прави по няколко пъти, всеки път по-скъпо, но и по-грозно. Така зрителите лесно ще научават какво точно да не правят вкъщи. Ще се научат и за кой кмет да не гласуват.

Бойко Борисов като враг номер едно на БСП никога няма да бъде канен в Българска свободна телевизия. Именно затова той постоянно ще прави опити да саботира предаванията й – ще звъни в студиото с преправен глас, ще обявява гладни стачки, ще се катери до прозорците на новинарското студио, за да го снимат камерите как прави физиономии зад водещите… Накрая все пак ще успее да се вмъкне в телевизията, дегизиран като Корнелия Нинова, но бързо ще се издаде, когато по навик килне глава на една страна в характерния си сексапилен маниер. 

Последвайте ни и в google news бутон