Quantcast

Медия без
политическа реклама

Какво че ни дадеш, Историйо!

Бойко Борисов се размножава вегетативно, не му искайте ДНК!

21 Юни 2023Г-н БАЛЕВ
Pixabay
Борисов е като ягода, но не като наркома Хенрих Ягода, а като растението ягода, което се размножава вегетативно и непорочно посредством ластуни.

Четенето на стари стенограми от заседанията на Министерския съвет понякога е много интересно. 

Каня ви на едно пътуване във времето, за да си припомним едно заседание от първия месец на първия кабинет на Бойко Борисов - в светлината на днешния ден. И по-точно: заседанието от 19 август 2009 г. (Най-долу ще сложа линк за любознателните.)

***

Поводът да разгърна пожълтелите страници на Историята е отказът на Бойко Борисов да даде ДНК проба, с която да се установи дали е баща на дете, което му приписват множество публикации и хора като Ивайла Бакалова. 

Детето, което косвено е замесено в тази неприятна история, е родено 2012 година, а интересът към евентуалното бащинство на Борисов не е просто жълто любопитство - най-малкото по две причини.

1. Криминална и политическа - Къщата в Барселона и други активи са обект на разследване за предполагаемо пране на пари, към което би могъл да има отношение бившият премиер.

2. Общочовешка и етична - Борисов публично отрича да е баща на детето, но в същото време не иска да разсее спекулациите, давайки ДНК проба. Това оставя в обществото ужасното подозрение. Ако Борисов е баща - това дете расте, затрупано от пачки заедно с майка си, а създателят му - най-известният мъж в България, се отрича от него по политически причини. "Нямам такова дете, няма да давам ДНК за чужди деца". При това аргументацията му е повече от странна - днес той се ядоса на този въпрос и започна назидателно да изрежда благодеянията си за София и България: направих метро, направих детски градини и пречиствателни станции, вие ме карате да давам ДНК за чуждите деца, няма пък! Приятен ден... Ше ви кажа аз "приятен ден"!...

***

Всичко това ме тласка към една хипотеза, заради която се зарових и в архивите на Министерския съвет. 

Бойко Борисов има особено отношение към генетиката и клонирането. 

Той изглежда смята, че е възможно от какъв да е биологичен материал да слепят клонинг. Някак си от бъбрек, епидермис, сопол или дори от куфара на Путин може да се конструира нов човек - копие на донора. 

Звучи научно-фантастично, но Бойко Борисов е большой ученый, както личи и от старите документи, които ще цитираме сега. 

На 19 август 2009 година пресният премиер Борисов води заседание на Министерския съвет, в което говори за кампания по донорството - колко е важно хората да даряват органите си, когато напускат този свят, защото "по този начин продължаваш да живееш". Ето ги и крилатите думи на Борисов, долетели до нас през годините:

"Но това (нуждата от донорство на органи) трябва да се обяснява на хората и то да се обясни - всъщност когато е в тази мозъчна смърт можеш да направиш част от теб да живее и си оставаш И ако след време се разреши клонирането, могат да го намерят този човек, да ти вземат от бъбрека и да те направят нов.

...Трябва да го обясним, хората да го разберат, ти оставаш да си живееш - и ще има повече донори.

...Както кръводаряването се е възприело от обществото като един много хуманен жест, то е също – даваш си от кръвта. Просто трябва много мощна разяснителна медийна работа, защото, повтарям, в единия случай си 100 % умрял, в другия - част от тебе продължава да живее. Кое избираш? 

...В тая посока законът си е закон. Ако имаме писмено съгласие, както е при кръводарителите, ако аз съм заявил, че нямам против (органите ми да се използват), писмено и това е депозирано в някаква банка документи, семейството ми няма против да върви срещу моята воля, да кажат след това „Ние не сме съгласни”. Сиреч, ако подкрепим закона с наредба или промяна, че когато е заявена волята, то тогава близките няма какво ще ги питаш, защото защо ще решават вместо мен? Давам пример с мен. Аз съм го решил така и считам, че е правилно. Дъщеря ми казва „Не, аз не съм съгласна.” Кой е по-важен в случая?..."

***

Тоест, преговаряме и разясняваме: Бойко Борисов смята, че клонирането става като от реброто правиш човек, затова пропагандира донорството и клонирането още през 2009 - три години преди предполагаемото порочно зачатие на детето, за което сега не иска да дава ДНК. И за това нещо не може да му попречи дори дъщеря му!

Истинската причина за отказа му да даде ДНК днес е, че големият мъж, учен и донор има може би не едно барселонско, а безчислено количество свои генетични копия - и всички те са непорочно създадени, а не в грях. И всички те един ден ще спасяват и оправят България групово и поединично. 

Но да се опорочава това тайнство с вулгарни ДНК тестове - това би било обида за всичко, което Борисов е сторил за страната, а неговите непорочно сътворени клонинги ще направят още повече - в бъдещето, което започва от днес, приятен ден... ше ви кажа аз "приятен ден"! 

***

През далечната 2009 аз като хронист - Бокослов и евангелист, написах в тоя исторически август едно стихче за клонирането на Борисов и борбата му с демографската криза. 

Прилагам го, за да не се забравя и то от поколенията - порочно и непорочно заченати за благото на България.

БОЙКОВЧЕТА

В нашта родна Българѝя
Бате Бойко е на власт.
"Силни, много да сме ние",
пожела си той със страст.

"Само че без дечурлига
сме заникъде бе, брат!"
Сбърчи вежди, попримигна
и красиво килна врат.

"Пустата демографѝя!
Нямам толкоз матриал!"
И написа на хартия:
"Мен клонирайте ме цял!"

Демографската ни крива
се обърна в космодрум.
Наблюдаваме на живо
бейби-БОЙКОВЧЕТА-бум.

***

Линк към стенограмата от 19 август 2009: https://pris.government.bg/prin/document_view.aspx?DocumentID=5tXE7q4DNodSHS6ffWuGKQ==

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?