Медия без
политическа реклама

Борисов: Айде да вземем на всички деца в София ДНК!

Герберският лидер и бившият главен прокурор Гешев задочно се сблъскаха

21 Юни 2023ОбновенаЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
Илиана Иванова е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар

Илиана Иванова е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар. Коя е тя - четете тук 👉 https://bntnews.bg/news/koya-e-iliana-ivanova-nominirana-ot-gerb-za-evrokomisar-1237915news.html

Posted by "По света и у нас" - новините на БНТ on Tuesday, June 20, 2023

Водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изля гнева си върху парламентарните журналисти днес, които го попитаха за отказа му да се тества за бащинство на детето на Борислава Йовчева, замесена в „Барселонагейт“. „За чужди деца да давам проба? Вие дадохте ли проба за вашите деца? Я, престанете!“, реагира ядосано той.

По думите му, бившият главен прокурор Иван Гешев раздухвал скандали срещу него, като "Барселонагейт", за да подготви основата за собствена политическа партия. „Той не закачи нито веднъж ДПС, само каза, че леко се разочарова ... На мен и на Кирил Петков ни иска имунитета“, ядно каза Борисов. Той обаче остави без отговор въпросите дали ще си даде депутатския имунитет, както направи Петков. „Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден по тези теми! Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да ги дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект. Точка!“, тросна се той.

Също така ядосано Борисов отхвърли обвиненията, че заедно с депутата от ДПС Делян Пеевски са наложили Борислав Сарафов за временен главен прокурор. Така твърдеше съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. „Негово право е да говори глупости!“, изтърси Борисов по адрес на десния политик, с когото са в една коалиция. Отрече също, че е изиграл роля за свалянето на Гешев от поста му.

Борисов се възпламени и когато му споменаха за критично изказване срещу него от Радостин Василев, наскоро отцепилият се от ПП-ДБ депутат. „Руди Гела ли? Той иска да ви привлече вниманието, защото е незначителен. Всяко изказване в България, ако не почне с Бойко Борисов, то не е изказване! Този Зайко Байко, който е страшно опасен вълк, всява такъв страх, че просто се разтреперваме! Като направи партия, като Гешев, ще се яви на избори и на изборите ще я последва същата съдба като всички други партии! ГЕРБ е яка, силна, единствената направила нещо добро за България последните години!“, викаше той с все по-нарастващ гняв.

Накрая направо експлодира. „Какво стана със София? София беше една кочина! Без парк, без шадраван, без метро, без нищо! Автобусите бяха по-стари от мен! За 10 години всичко това се промени! Промени го ГЕРБ! Две години какво направиха? Какво направиха, за да ме питате? Айде да вземем на всички деца в София ДНК! Това ли ме питате? И на вашите да взимаме! Айде, искате ли!?“, закрещя той, докато журналистите го гледаха стреснато.

След това се врътна с думите „Хубав ден!“. Но докато вървеше, подметна заплашително назад към репортерите: „Ще ви кажа аз хубав ден!“

ОТГОВОРЪТ НА ГЕШЕВ

Малко по-късно бившият главен прокурор се обади във Фейсбук, където вече е основната му медийна платформа. "Борисов обича да обвинява другите в нещата, които прави - говори за ДПС, а неговото сегашно правителство е с подкрепата на ДПС. Борисов влезе в политиката на гърба на Живков и на царя, затова си мисли, че всички други са като него", остро отбелязва Иван Гешев. А самия себе си поласкава с думите, че е "тръгнал от най-ниското стъпало и съм вървял нагоре с труд и почтеност".

Постът му завършва с хаштаг "Време е да изметем политическия боклук!". Така Гешев определи политиците, още когато оглавяваше държавното обвинение. Изглежда е решил да превърне грубиянската фраза в свой основен лозунг, около който да събира поддръжници за партия.

Още по темата