Медия без
политическа реклама

Украински дронове взривиха петролни складове в Русия

18 Юни 2024
Десетки руския пожарникари се борят с огъня в складовете.
БТА
Десетки руския пожарникари се борят с огъня в складовете.

Няколко петролни склада се запалиха след атака с дронове рано тази сутрин в град Азов, който се намира в руската Ростовска област, заявиха руските власти, цитирани от Ройтерс и БТА.

"По предварителни данни няма пострадали", написа губернаторът на граничещата с Украйна Ростовска област Василий Голубьов в комуникационното приложение "Телеграм".

Руското министерство на извънредните ситуации заяви в "Телеграм", че десетки пожарникари се борят с пожара. Азов е разположен на река Дон, на около 16 км от Азовско море.

Ройтерс отбелязва, че не може по независим път да потвърди информацията и че понастоящем Украйна не е правила официален коментар по темата. Киев често казва, че поразяването на обекти на енергийната, военната и транспортната инфраструктура на Русия се отразява негативно на военните способности на Москва.

Самите руски власти обаче потвърдиха, че щетите са следствие от атака на украински дронове.

Междувременно руските противопожарни служби овладяха пожар в склад за съхранение на зърно в района на Сибир в Русия, съобщи рано тази сутрин министерството на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

Министерството заяви, че пожарът в склад с площ от около 2600 кв. м. в селището Пикетное в руската Омска област в Сибир вече е под контрол и е спрял да се разпространява. Не се съобщава за жертви. Няма още информация и какъв е размерът на материалните щети.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Русия, Украйна, война, Азов

Още по темата