Медия без
политическа реклама

НАСА осъди войнолюбивата руска пропаганда от Космоса

Приветстването на окупацията на Луганска област не прави чест на руските космонавти на МКС

08 Юли 2022
Емблемата на НАСА в космическия център "Кенеди"
Pixabay
Емблемата на НАСА в космическия център "Кенеди"

Националното управление за аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) изрази недоволство, че Русия използва Международната космическа станция (МКС) за собствени политически цели, по-специално в подкрепа на войната в Украйна. Редица американски медии, включително „Вашингтон пост“ и специализираният интернет портал "Арс Текника", публикуваха изявление в този смисъл.

Според говорителя на агенцията "НАСА категорично осъжда използването на Международната космическа станция от Русия за политически цели, за да подкрепи" специалната военна операция на Русия в Украйна“. Американската космическа агенция смята, че това е "в коренно противоречие с основната цел на станцията, която е да насърчава науката и заедно с участието на 15 държави да развива технологии за мирни цели".

Руските космонавти развяха на МКС знамената на Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), приветствайки по този начин окупирането на цялата Луганска област от руските агресори, което Москва нарича свобождаване на ЛНР.

Руската космическа агенция публикува снимки, показващи космонавти на Международната космическа станция (МКС), държащи знамената на самопровъзгласилите се републики Луганск и Донецк. https://t.

 

 

Още по темата