Медия без
политическа реклама

България предложи помощ на деца от ударената киевска болница

09 Юли 2024
Евакуирани деца от болницата след руската атака.
Стоп кадър
Евакуирани деца от болницата след руската атака.

Нашият социален министър Ивайло Иванов е предложил на Украйна деца, преживели ракетния удар срещу най-голямата детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас, съобщи социалното министерство. Такива възможности са бли обсъдени в телефонен разговор на Иванов с посланика на Украйна в България - Олеся Илашчук.

Руската атака от вчера срещу киевската болница, в която се лекуват тежки случаи на малки пациенти, включително онкологични заболявания, потресе света. България вече организира посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, в базите на държавната "Профилактика, рехабилитация и отдих". В тези бази ползват професионални рехабилитационни услуги осигурените по линия на НОИ. Сега министърът предлага още в първите групи украински деца, определени да дойдат в България, да бъдат включени и такива, които са преживели удара по детската болница. Иванов обясни, че почивката на децата ще може да бъде допълнена със здравно-психологическа терапия, за да се облекчат доколкото е възможно нанесените им психологически и физическите травми.

В близките дни предстои да бъдат уточнени конкретни действия за изпълнение на обсъдените мерки в помощ на украинските деца.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

атака с ракети, Киев

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?