facebook
twitter

Технологии

Производителите ще плащат за приложенията на Google

230

За първи път в историята на операционната система Android Google реши да начислява такси за използването на Chrome и други приложения на Google. Тази промяна идва в резултат на глобата от 5 милиарда долара, която Google получи през юли този година от ЕС.

Тогава компанията беше глобена за нерегламентирано свързване на Андроид с апликациите. В смисъл - не може да ти пробутват стока покрай друга. 

До този момент компанията никога не е начислявала такса за използване на Google приложенията на смартфоните, но след като платиха глобата, те решиха, че единственият начин да излязат от ситуацията е да направят приложенията си платени. Т.е. приложенията ще вървят отделно от OS. 

Спокойно. Няма да плащате вие. Ще плащат производителите за европейския пазар. Който произвежда смартфон с Андроид, ще плаща лицензионна такса за апликациите и ще може да слага всички приложения накуп - както и досега.

Така производителите ще имат три възможности: да правят телефони само с OS Android, да правят телефони с OS Android и Play Store, но без Chrome примерно, или да правят телефони, които имат всички Google приложения. За варианти 2 и 3 производителите ще трябва да плащат.

Ключови думи:

Android, Google, Chrome
Все още няма коментари

Още

САЩ смекчиха санкциите срещу Huawei

21.05.2019

3350 53
US производители на чипове също бойкотират Huawei

20.05.2019

8904 79
Android OS ще може да се надгражда през Play Store

14.05.2019

1184

Влез или се регистрирай за да коментираш

×