Медия без
политическа реклама

Oracle ще инвестира над 1 млрд. долара в изкуствен интелект в Испания

Компанията ще си партнира с Telefonica España за проекта

https://unsplash.com/

Oracle ще инвестира повече от 1 милиард долара през следващите 10 години в изкуствен интелект и облачни изчисления в Испания, тъй като се стреми да отговори на нарастващото търсене на своите услуги в страната.

Инвестицията ще бъде използвана за създаване на нов облачен сектор, който ще позволи на клиентите да преместват работни процеси от своите центрове за данни към Oracle Cloud Infrastructure, като същевременно ще им помогне да се справят с разпоредби като Закона за цифрова оперативна устойчивост (DORA) на Европейския съюз и Европейските насоки за аутсорсинг.

Това ще бъде третият облачен проект на Oracle в Мадрид, като компанията ще си партнира с Telefonica España за проекта. Първият беше открит през 2022 г., припомня Reuters. 

По думите на Хосе Луис Ескрива, испански министър на цифровата трансформация и публичната администрация, инвестицията ще помогне на испанските предприятия и организации от публичния сектор да направят иновации с AI и да продължат да напредват по пътя на цифровата трансформация. 

Миналата седмица Oracle прогнозира, че приходите за фискалната 2025 г. ще нараснат двуцифрено, което е над прогнозите на анализаторите и показва силно търсене на неговите базирани на AI облачни услуги.

Компанията също така обяви партньорства с създателя на ChatGPT OpenAI и Google Cloud, за да разшири облачната си инфраструктура към клиентите.


 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата