Медия без
политическа реклама

За първи път България приема СК и по ски, и по сноуборд

Скиорите ще се състезават в Банско през февруари, а сноубодистите - в Пампорово през януари

25 Май 2023
Най-добрият ни скиор Алберт Попов ще има възможност да се бори за призово класиране в коронната си  дисциплина - слалома, пред българска публика в Банско
ЕПА/БГНЕС
Най-добрият ни скиор Алберт Попов ще има възможност да се бори за призово класиране в коронната си дисциплина - слалома, пред българска публика в Банско

България за първи път ще домакинства в един сезон на състезания за Световната купа и по ски алпийски дисциплини, и по сноуборд. Това бе потвърдено в Цюрих, на заседанието на Съвета на международната федерация по ски (FIS), на което бяха приети окончателните календари за сезон 2023/24.

Скиорите алпийци ще се състезават в Банско на слалом и гигантски слалом на 10 и 11 февруари 2024 г. Зимният ни курорт за втори път ще приеме тези две дисциплини при мъжете след 2012 г., като за българската публика ще иа и допълнителе стимул - участието на най-добрия ни скиор в момента Алберт Попов, който от няколко сезона е в елита на слаломистите.

Стартовте за СК по сноуборд пък ще бъдат в Пампорово - и двата ще са на паралелен слалом, на 20 и 21 януари 2024 г. 

За последните 15 години България е била домакин на 8 състезания за СК в алпийските ските и 3 в сноуборда в Банско, както и един кръг за Световна купа по сноуборд в дисциплината "Биг Еър" в София.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата