Quantcast

Медия без
политическа реклама

Юрген Клоп стана мениджър на сезона в Англия

28 Юли 2020
Туитър
Юрген Клоп държи полученото отличие в компанията на екипа си в "Ливърпул".

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп очаквано спечели приза за №1 през сезона в Англия в анкетата на асоциацията на мениджърите (LMA), организирана измежду треньорите в четирите професионални дивизии. Той успя да изведе отбора си до първа титла от 30 години насам, при това завърши с 18 точки разлика пред следващия в класирането - "Манчестър С". Аржентинецът Марсело Биелса пък бе обявен за най-добър във второто ниво - Чемпиъншип, след като класира "Лийдс" за Висшата лига.

Отличието бе връчено на Клоп от легендарния бивш мениджър на "Манчестър Юн" сър Алекс Фъргюсън, на чието име е кръстен трофеят. "Изключително съм радостен да бъда обявен за победител за трофея, носеш името на човек, на когото се възхищавам толкова много. Допълнително се чувствам специално, защото вотът бе сред моите приятели мениджъри. Чест е да бъда вече в комнапияна на мениджъри, които са печелили наградата преди, включително и тези от "Ливърпул" - Бил Шенкли, Боб Пейсли, Джо Фагън, сър Кени Далглиш и в последните години Брендан Роджърс. Всичко, което постигнахме в "Ливърпул" тази година, не би могло да се направи без превъзходния принос на моя треньорски екип. Обичам да работя с моите треньори, моите играчи и всички от "Ливърпул" и, разбира се, съм благодарен за подкрепата на всички наши прекрасни фенове", заяви Клоп.

А Фъргюсън не пропусна при честитенето да вложи и нотка хумор: "Браво, Юрген! Ти направи нещо изключително и напълно заслужи наградата. Отборът беше на много високо ниво през цялата кампания и твоят характер се усети из целия клуб. Мисля, че направи великолепен сезон. Ще ти простя, че ме събуди в 3 часа през нощта, за да ми кажеш, че сте спечелили лигата."

Още по темата