Quantcast

Медия без
политическа реклама

Вратарят на "Славия" остава във ВМА до сряда

Георги Петков щеше да умре в ръцете ми, разказа клубният лекар на "белите"

21 Февр. 2022
Булфото
Хората от медицинския екип на "Славия" бяха плътно до припадналия Георги Петков, докато се осигури извозването на вратаря до ВМА.

Ситуацията с вратаря на "Славия" Георги Петков съвсем не е била безобидна и само навременната лекарска намеса е предотвратила голяма трагедия. Това стана ясно от разкази на очевидци на случилото се. Както е известно, 45-годишният футболист пострада тежко при сблъсък с нападателя на "ЦСКА-София" Жорди Кайседо в 32-ата мин. на мача между двата отбора в неделя, спечелен от "червените" с 3:2.

ЦСКА-София" спечели един от най-драматичните мачове до момента през сезона във футболната Първа лига.

Тогава Петков припадна на терена и трябваше да бъде транспортиран с линейка до болница. Оказа се обаче, че вратата на возилото не може да се отвори и бяха нужни 5 минути, докато проблемът бъде отстранен. За щастие, това забавяне не се оказа фатално за Петков.

Той бе настанен във Военно-медицинска академия с тежко комоцио и ще остане там под лекарско наблюдение до сряда. В момента състоянието му е стабилно и Петков се чувства по-добре. Очаква се той да се върне в игра най-рано след две седмици.

Пред агенция "Блиц" лекарят на "Славия" Дениз Йълмаз разказа, че вратарят три пъти си е глътнал езика и ситуацията е била много критична. "Гошо буквално се бореше за живота си. Когато хукнах и отидох да видя какво става, гледката не беше за всички. Обръщайки Петков, видях, че целият е посинял. Започнах да действам веднага. Извадих езика му. Но знаете ли какво се случи – той после още два пъти гълташе езика си. Общо три пъти. Получи гърч, започна да рита с крака. Задушаваше се и щеше да умре в ръцете ми", сподели Йълмаз.

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов пък разказа, че не е догледал мача, за да отиде до ВМА и да види състоянието на Георги Петков. Клубният шеф се възмути, че главният рефер Драгомир Драганов не е показал дори жълт картон на Кайседо. "Тръгнах преди края на мача, за да видя как е Жоро Петков. По-добре е сега. С лакът го удря в главата, гълта си езика, три пъти му вадят езика, няма и картон! Във ВМА е, ще се възстановява", каза Стефанов пред "Спортал".

Еквадорският нападател на "ЦСКА-София" все пак отправи послание към Петков през профила си в "Инстаграм": "С цялото си сърце се надявам противникът да се възстанови бързо".

Още по темата