facebook
twitter

Спорт

"Уимбълдън" обмисля отмяна на турнира през 2020 г.

134
 ЕПА/БГНЕС

Най-старият и най-престижен тенис турнир "Уимбълдън" е изправен пред неяснотата дали въобще ще може да се състои през 2020 г. Домакините на третата надпревара в Големия шлем от "Ол Ингланд Клъб" съобщиха, че обмислят както варианти за отлагане, така и за пълна отмяна на състезанието в Лондон, насрочено за периода 29 юни-12 юли.

Финалното решение за Откритото първенство на Великобритания ще бъде взето следващата седмица, уточниха организаторите. Те са категорични, че няма шанс турнирът да се проведе при закрити врата.

В началото на миналата седмица вторият за годината турнир от Шлема - "Ролан Гарос" в Париж, вече беше отложен от края на май за края септември. Сезоните в професионалния тенис са официално прекъснати от ATP и WTA до 7 юни. В момента комплексът на "Уимбълдън" е затворен и физическото присъствие е ограничено до минимума, изискващ поддръжката на тревното покритие на кортовете.

"Безпрецедентното предизвикателство, пред което ни изправя кризата с COVID-19, продължава да влияе на живота ни по начини, които дори не сме си представяли. Мислите ни са с всички засегнати в Обединеното кралство и по света - коментира изп. директор на "Ол Ингланд Клъб" Ричард Люис. - Единственият и най-важен фактор в момента е общественото здраве и ние ще подходим отговорно при взимането на решение. Работим усърдно, за да добием яснота относно плановете ни за 2020 г., поради което свикахме извънредна среща на борда другата седмица. Тогава ще вземе решение."

Според медиите на Острова отлагане на "Уимбълдън" е малко вероятно и по-скоро турнирът тази година ще бъде отменен. Като основна причина Би Би Си посочва особеностите на тревната настилка, която няма как да бъде съхранена дълго време след разгара на лятото.

Все още няма коментари

Още

Пиронкова подава заявка и за "Ролан Гарос"

07.08.2020

133
Надал отказа да защитава титлата на US Open заради вируса

05.08.2020

Обновена

680 1
Френската полиция отне книжката на Гр. Димитров за превишена скорост

04.08.2020

4713 19

Влез или се регистрирай за да коментираш