Медия без
политическа реклама

УЕФА включи Катар в европейските квалификации за Мондиал `22

09 Дек. 2020
ЕПА/БГНЕС

Домакинът на световното първенство по футбол през 2022 г. - Катар, ще участва в квалификациите в зона "Европа", съобщиха едновременно от УЕФА и местната футболна асоциация на азиатската държава (QFA). Шампионите на Азия ще се включат извън класирането в група А и ще изиграят по два мача срещу европейския шампион Португалия, Сърбия, Ирландия, Люксембург и Азербайджан.

Целта е националният отбор на емирството, който има гарантирано място на Мондиал `22, да натрупа допълнителен опит преди историческото домакинство на първия зимен шампионат на планетата (21 ноември - 18 декември 2022 г.). Всички срещи на катарците в световните квалификации ще се играят на европейска територия, за да се избегнат допълнителни транспортни разходи за съперниците им.

📃 𝐏𝐑𝐄𝐒𝐒 𝐑𝐄𝐋𝐄𝐀𝐒𝐄 | #Qatar will participate in UEFA’s FIFA World Cup 2022™ qualifying matches pic.twitter.com/RaEXWaxLWh

— Qatar Football Association 🇶🇦 (@QFA_EN) December 8, 2020

"Развълнувани сме, че Катар ще участва в квалификациите на УЕФА за следващото световно първенство на ФИФА, на което нашата страна с гордост ще домакинства - коментира президентът на QFA шейх Хамад бин Халифа бин Ахмед ал Тани. - Да играем мачове в група А срещу качествени отбори дава отлична възможност на нашия национален отбор да продължи своята подготовка за 2022 г."

Първият двубой на Катар в кампанията ще бъде срещу Люксембург на 24 март 2021 г. В календара на ФИФА тези мачове ще фигурират като контролни.

Последвайте ни и в google news бутон