Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тенис турнирът "Мастърс" в Индиън Уелс беше отменен

09 Март 2020
ЕПА/БГНЕС архив

Отделът за обществено здраве на окръг Ривърсайд в американския щат Калифорния обяви извънредно положение в долината Коачела след потвърден случай на коронавирус (COVID-19) на местно ниво. В резултат на това, тенис турнирът от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс няма да се проведе на предвидените дати (12-22 март) поради опасения за безопасността на участниците и посетителите на събитието.

"Понастоящем има твърде голям риск за общественото здраве в провеждането на големи събирания с такъв размер в района на окръг Ривърсайд - коментира д-р Дейвид Агъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство в Университета в Южна Калифорния. - Не е в интерес на феновете и играчите турнирът да се проведе. Всички ние трябва да се обединим, за да защитим общността от епидемията от коронавирус."

"Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местната общност, фенове, играчи, доброволци, спонсори, служители, продавачи и всички, които участват в събитието, е от първостепенно значение - каза директорът на турнира Томи Хаас. - Готови сме да проведем турнира на други дати и ще проучим възможностите."

Всеки човек, закупил билети директно от сайта на турнира, може да поиска възстановяване на сумата или кредит за турнира през 2021 г.

Още по темата