facebook
twitter

Спорт

Сърфингът на игрите в Париж 2024 - в Карибите или Полинезия

24
 ЕПА/БГНЕС

Състезанията по сърфинг на олимпийските игри в Париж през 2024 г. може да се проведат в отвъдморските територии на Франция - Гваделупа, Мартиника или Френска Полинезия. Това обяви президентът на международната сърфинг асоциация (ISA) Фернандо Агере.

"Ясно е, че няма океан в Париж, но по време на презентациите за олимпийските игри можеше да се чуе, че се планират състезания в други територии, не само в Париж. Франция е голяма държава, има територии в Тихия океан - например Френска Полинезия, както и на Карибите - Гваделупа и Мартиника. Има възможност и за състезания в Индийския океан. Има много възможности, но първо трябва да изслушаме предложенията на организационния комитет и чак тогава ще вземем решение", каза Агере. Все пак той уточни, че съществува вариант състезанията да се проведат и близо до Бордо.

Сърфингът е един от четирите нови спорта, които бяха включени в олимпийската програма от 134-тата сесия на МОК в Лозана вчера. Другите три са брейк танците, скейтбордингът и спортното катерене. Брейк танците ще дебютират на олимпийски игри именно в Париж през 2024 г., докато останалите три спорта влизат още в програмата на Токио'20. И четирите спорта ще бъдат под мониторинг в следващите 18 месеца, преди да се вземе окончателно решение дали ще бъдат в олимпийската програма за Париж 2024. Все още не е ясно и точно колко комплекта медали ще бъдат раздадени във всеки от спортовете. От МОК обясниха, че ще гледат внимателно управлението на спортовете, честността на състезанията и съдийството.

Все още няма коментари

Още

Отлагането на Токио 2020 ще коства на МОК поне $800 млн.

15.05.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

91 1
МОК дава само 4.1% от парите си на спортисти. Трябва повече!

02.05.2020

75
Българският спорт чака финансови инжекции от ФИФА и МОК

25.04.2020

136 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×