facebook
twitter

Спорт

Сърбия плаши с арест играч на "Реал" за нарушена карантина

Не ми дадоха конкретни инструкции какво да правя, оправда се Лука Йович
206
 ЕПА/БГНЕС
Лука Йович си навлече критики и от премиера, и от президента на Сърбия.

Футболистът на "Реал" (Мадрид) Лука Йович вбеси сръбските власти и сънародниците си, след като наруши карантината за коронавируса и се прибра в Белград, за да празнува рождения ден на приятелката си София Милошевич според сръбски медии. Нападателят обясни, че се е прибрал от Мадрид, след като си е направил тест за COVID-19, който е бил отрицателен. Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич критикува Йович, а президентът на страната Александър Вучич заяви, че футболистът ще бъде арестуван, ако наруши карантината още веднъж.

"За съжаление, имаме негативни примери, давани от нашите футболни звезди. Те печелят милиони, но нарушават доброволните карантини и се връщат тук", заяви Бърнабич. 

Освен Йович, в Сърбия се е прибрал и футболистът на втородивизионния италиански "Асколи" Никола Нинкович. Президентът на Сърбия Александър Вучич критикува футболистите: "Тези млади мъже са милионери и си мислят, че могат да правят всичко. Не може. Всеки ще бъде наказан, ако не спазва закона. Сигурен съм, че те съжаляват за действията си. И двамата са в изолация, а ако я нарушат, ще бъдат арестувани."

Самият Йович се опита да се оправдае с това, че "не е получил инструкции" какво трябва да прави и заяви, че е имал разрешение да се прибере в Сърбия. Той отрече, че е празнувал по улиците на Белград с приятелката си. 

"Първо - много съжалявам, че съм главна тема в последните дни и съжалявам за това, че се пише за мен, а не за главните герои, които се борят с тази криза - докторите и всички в здравеопазването. В Мадрид тестът ми за COVID-19  беше негативен, така че реших да пътувам до Сърбия, за да подкрепя нашите хора, както и да бъда близо до семейството си. Това се случи с разрешение от клуба. След пристигането ми бях тестван отново и тестът беше негативен. Много съжалявам, че някои хора не са си свършили работата професионално и не са ми дали конкретни инструкции как да се държа в изолация. В Испания имаш право да отидеш до супермаркет или аптека, което не се случва тук. Искам да се извиня на всички, ако съм поставил някого в опасност. Надявам се да преодолеем това заедно", заяви Йович. 

Преди това неговият баща Милан Йович заяви, че синът му не нарушава правилата и излиза само до супермаркета. "Лука е добър, образован, но медийният му образ не е реален. Все едно е убил някого. Прибра се в Сърбия с разрешение от клуба и не е направил нищо лошо. Мислите ли, че тези новини няма да стигнат до Испания? Това може да повлияе на кариерата му. Сега трябва да доказваме на "Реал" (Мадрид), че това не е вярно и той не е направил нищо лошо", каза Милан Йович.

Все още няма коментари

Още

"Реал" и "Ювентус" отпаднаха от Шампионската лига

08.08.2020

452
"Левски" продаде Горанов на "Шарлероа"

07.08.2020

Обновена

269
Шоуто на двата ЦСКА: 4 гола, без победител

07.08.2020

1648 10

Влез или се регистрирай за да коментираш