Quantcast

Медия без
политическа реклама

“Славия“ преименува стадиона си на “Александър Шаламанов“

Клубната легенда си отиде на 80-годишна възраст в края на миналата година

23 Апр. 2022

Футболният клуб "Славия" за първи път в своята 109-годишна историят преименува стадиона си и той вече ще се нарича "Александър Шаламанов", на името на една от големите легенди на отбора.

Шами, както бе познат, харизматичният спортист, почина на 25 октомври 2021 г., на 80-годишна възраст. Той играеше на поста десен бек и либеро (има 263 мача с белия екип) и бе един от големите джентълмени на терена. Шаламанов печели званието спортсмен №1 през 1967 и 1973 г., а освен това бе избиран за футболист №1 на България за 1963 г. и 1966 г.

Той игра с националния тим на две световни първенства, а също така и успешен скиор, като записа участие на олимпийските игри в Скуо Вали през 1960 г. 

На 80-годишна възраст почина един от най-популярните български футболисти в миналото - Александър Шаламанов. Той започва кариерата си в ЦДНА (преди да бъде преименуван на ЦСКА), с който печели титлата през 1961 г.

Още ден след кончината на Александър Шаламанов президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов обяви, че има идея стадионът да бъде преименуван в негова чест.

От днес това вече е официален факт и съоръжението в кв. "Овча купел" носи името на легендарния футболист.

Стадион "Славия" вече ще носи името на клубната легенда Александър Шаламанов, който почина вчера на 80-годишна възраст. https://segabg. com/node/196374   Новината съобщи президентът на отбора Венцеслав Стефанов пред списание "Спринт".

 

Още по темата