Медия без
политическа реклама

Шефът на българския тенис стана отговорник по турнирите на АТР

22 Ноем. 2021
БФТенис
Стефан Цветков

Президентът на българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков бе избран за член на европейската група в Борда по турнирите на мъжката професионална асоциация (АТР). Заедно с него в екипа, който се грижи за организацията на всички всички турнири под егидата на АТР на Стария континент, влязоха някои от най-влиятелните имена в световния тенис.

За свой представител в Борда на АТР групата избра Хервиг Страка (представител на турнирите във Виена и Гщаад), а останалите членове освен Цветков (София Оупън) са Рихард Крайчек (Ротердам), Джерард Цобанян ("Мастърс" в Мадрид), Джорджо ди Палермо ("Мастърс" в Рим), Жан-Франсоа Кожол (Марсилия), Жулиен Бутер (Мец), Кристер Хулт (Бостад) и Едвин Вайндорфер (Щутгарт). Групата има 3-годишен мандат, който започва на 1 януари 2022 г.

Към Борда по турнирите на АТР има още две такива групи: тази за Северна и Южна Америка и "Интернешънъл", която обхваща останалата част от света - Азия, Африка и Океания. Под надзора на европейската група се провеждат четири турнира от най-високата категория "АТР 1000" (в Монте Карло, Мадрид, Рим и Париж), седем от "АTP 500" и 19 от "ATP 250" (включително този в България).

Това е поредна значима позиция, която шефът на българския тенис заема в глобалните структури. 51-годишният Стефан Цветков е член на Борда на директорите на международната федерация (ITF) и на Борда на световното първенство за смесени отбори "Хопман къп". Бил е вицепрезидент на европейската тенис асоциация ("Тенис Европа") и е неин пожизнен почетен съветник. Член е също на Глобалния съвет към световната зала на тенис славата в Нюпорт, с президент Тод Мартин.

Ключови думи:

тенис, Стефан Цветков, БФТ, ATP

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?