facebook
twitter

Спорт

Първенството ни ще се казва Ефбет лига до май 2021 г.

76
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, управителят на фирмата, държаща тв правата -"Футбол Про Медия", Атанас Караиванов и маркетинг директорът на Efbet Емил Кънев (от ляво на дясно) присъстваха при представянето на новото име и лого на първата ни дивизия.

До края на сезон 2020/2021 елитното ни футболно първенство ще носи името Ефбет лига. Букмейкърската компания, която е генерален или основен спонсор на 8 от 14-те отбора в първата ни дивизия, подписа договор за 2 г. с БФС и фирмата, която държи тв правата - "Футбол Про Медия".

"Работихме в кратки периоди, за да създадем лого, което да бъде на европейско ниво... Главната цел е средствата, които влагаме, да бъдат изразходвани добре. Помагаме на редица отбори от първа, втора, трета, а дори и на тимове от окръжните групи. Не е прецедент едно първенство да бъде кръстено на спонсор. Идеята е нашите средства да се разпределят между клубовете и за развитието на спорта", заяви маркетинг директорът на "Ефбет" Емил Кънев.

Той, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и представителят на "Футбол Про Медия" (и генерален секретар на Професионалната футболна лига) Атанас Караиванов обявиха, че няма конфликт на интереси при подписването на договора предвид отношенията на "Ефбет" с повечето водещи клубове.

"Стремим се към справедливост... Наблюдава се значително намаляване на броя сигнали за уговорени мачове. През миналия сезон бяха 2-3, което в сравнение с минали години е драстично по-ниско", отчете Попов.

А Караиванов говори за тв правата: "Навлизаме във финалните две години от договора си с БФС. Той е за 5 години и обща стойност 30 милиона лева. През последните две ще плащаме по 6,5 милиона лева, като 40% от сумата вече е преведена. Това е нашият максимум, ако някой може да направи повече, нека заповяда."

Все още няма коментари

Още

Люпко Петрович официално пое "ЦСКА-София"

21.07.2019

69 1
"ЦСКА-София" загуби като домакин, феновете искат оставки (видео)

20.07.2019

2121 20
Как Франция стана №1 по производство на футболисти

20.07.2019

ESPN

197

Влез или се регистрирай за да коментираш

×