Медия без
политическа реклама

Пеле: Меси има само един крак и едно умение

07 Дек. 2018
Пеле
ЕПА/БГНЕС
Пеле

Легендата на Бразилия и световния футбол Пеле смята, че Лионел Меси не може да се сравнява нито с него, нито с Диего Марадона. Според Краля на футбола, звездата на "Барса" има само "един крак и едно умение". Попитан дали Меси е на неговото ниво като играч, Пеле отговори: "Как може да правим сравнение между човек, който играе с глава добре, стреля с левия и с десния крак, с човек, който има само един крак, само едно умение и не може да играе с глава добре? За да сравняваме някого с Пеле, той трябва да стреля добре с левия крак, с десния и да вкарва с глава".

Пеле каза, че има и други играчи, които са били по-добри от Меси, начело с Марадона: "Доколкото знам, Марадона беше един от най-добрите футболисти в историята. Ако ме питате: "По-добър ли е от Меси?" - да, по-добър беше. Много по-добър. Франц Бекенбауер и Йохан Кройф също бяха отлични играчи."

Пеле коментира и голямата звезда на Бразилия в момента Неймар: "Той е по-добър от Килиан Мбапе, но в Европа всички говорят за Мбапе. Трудно е обаче да защитавам Неймар за всички неща, които прави извън футбола."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата