Медия без
политическа реклама

ПАОК спечели наддаването за Кирил Десподов

В Гърция обявиха трансфера на капитана на "Лудогорец" в солунския клуб за сигурен

03 Септ. 2023
Кирил Десподов ще се опита да направи по-успешен втори престой в чужбина.
БГНЕС
Кирил Десподов ще се опита да направи по-успешен втори престой в чужбина.

Капитанът на "Лудогорец" и националния отбор на България Кирил Десподов (26 г.) ще продължи кариерата си в ПАОК, съобщиха гръцки медии. Те считат трансфера за сигурен, като днес играчът се очаква да пристигне в Солун, за да подпише договора си.

От "Лудогорец" преговаряха в последните дни усилено с кандидатите за Десподов. Много силен интерес към него имаше и от друг гръцки клуб - "Олимпиакос". В крайна сметка е била предпочетена офертата на солунския клуб. Според "Спортал" всичко между "Лудогорец" и ПАОК е вече договорено, контрактът на Десподов ще бъде за 4 сезона, а трансферната сума ще е в размер на 3.5 млн. евро. Заради преговорите атакуващият халф най-вероятно ще пропусне началото на утрешния лагер на националния отбор за контролата срещу Иран на 7 септември в Пловдив и квалификацията за Евро 2024 срещу Черна гора в Подгорица на 10 септември.

Преди месец руски медии съобщиха, че "Краснодар" и "Сочи" предлагат по 6 млн. евро за Десподов, но той не е пожелал да играе в местната Премиер лига.

За настоящия носител на званието "Футболист №1 на България" това ще бъде втори период в чужбина. При първия той бе продаден от "ЦСКА-София" на "Каляри" през януари 2019 г. за 4 млн. евро, но не успя да се наложи в италианския клуб. Успешен за него бе само сезон 2019/20, когато игра под наем в "Щурм" (Грац). През октомври 2020 г. Десподов се присъедини към "Лудогорец" - първоначално като преотстъпен от "Каляри", а през лятото на 2021 г. разградският клуб откупи правата му за 1.7 млн. евро.

В ПАОК през сезон 2015/16 игра друг българин - Димитър Бербатов, но престоят му там бе определено неуспешен (17 мача, 4 гола).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата