Медия без
политическа реклама

Опозицията в "Левски" поиска извънредно общо събрание

"Левски на левскарите" изпрати официално документа в клубния офис

13 Юни 2024
Председателят на "Левски на Левскарите" Димитър Костадинов подпечатва искането за извънредно събрание
Ютюб
Председателят на "Левски на Левскарите" Димитър Костадинов подпечатва искането за извънредно събрание

Сдружението "Левски на левскарите" официално поиска свикване на извънредно Общо събрание на акционерите. Организацията на феновете притежава 10% от акциите на клуба, които получи преди време от фенския тръст "Синя България".

На клип в канала на сдружението в YouTube председателят на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов показва как подписва и подпечатва искането за общо събрание на акционерите, а също и заявлението за раздробяване на единия от купюрите акции, които сдружението притежава. След това документите бяха изпратени по куриерска фирма до офиса на ПФК "Левски".

На 12.06.2024 г. сдружение "Левски на Левскарите" изпрати по куриер искане за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите на „Професионален футболен ...

"По куриер изпратихме Искане за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите на "Професионален футболен клуб Левски" АД и предложение за дневен ред на събранието. Заедно с него замина и Заявление за раздробяване на едно от временните удостоверение материализиращо правото ни на собственост върху инкорпорираните в него 1 013 999 броя обикновени поименни акции с право на глас от капитала на дружеството, всяка от които с номинална стойност от 1 лев", написаха още от сдружението.

Мажоритарен акционер в "Левски" е голмайстор №1 в клубната история Наско Сираков, който притежава малко над 87% от акциите. "Левски на левскарите" отдавна е активна опозиция на Сираков. Отношенията се обтегнаха съвсем, след като преди година от "Левски" си тръгнаха треньорът Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков, които са и членове на фенското сдружение.

Последното общо събрание бе на 9 ноември 2023 г.

 

КОНТРОЛИ

Същевременно от "Левски" обявиха още две контроли през лятата подготовка - със завърналия се в Първа лига "Септември на на 29 юни, от 18:30 часа на ст.„Георги Аспарухов“ и с вицешампиона "Черно море" на 3 юли от 18:30 ч. в Правец.

Другите вече уговорени спаринги на "сините" са със: "Спартак" (Пл) на 22 юни в Правец, с "Арда" на 6 юли на ст."Георги Аспарухов" и с израелския "Макаби" (Нетания") на 13 юли на ст. "Георги Аспарухов".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата