facebook
twitter

Спорт

Новак Джокович ще дойде за тенис турнира в София

Спортният министър Кралев обяви също, че се подготвя изцяло нов закон за спортното хулиганство
197
Илияна Кирилова
Красен Кралев

Световният №1 в тениса Новак Джокович ще дойде в столицата за АТР турнира "София Оупън" (3-10 февруари) в "Арена Армеец", макар и не като участник. Това обяви пред bTV спортният министър Красен Кралев и допълни: "При всички случаи имаме обещанието на Джокович, че ще посети турнира като гост. Не ми се вярва, че ще отпадне преди финала в Мелбърн (б.р. - на Australian Open). Но ще дойде в България, ще има среща с българските деца, ще има среща с широката общественост", допълни Кралев.

Той допълни, че турнирът не се прави за един човек, визирайки най-добрия ни тенисист Григор Димитров. "Казал съм го хиляди пъти - когато иска, Григор е добре дошъл да участва. Поканили сме целия световен елит, от топ 30 имаме 6 тенисисти, които сами си избират София, защото знаят, че условията тук са прекрасни, българските зрители ще могат да гледат тенис от най-високо ниво", каза още Кралев.

Относно идеята България, Гърция, Румъния и Сърбия да кандидатстват общо за домакинство на Мондиал 2030 по футбол, той обясни, че целта не е просто реклама. Той каза, че България има добри магистрали и летища, и повтори, че ангажиментът на държавата е да изгради 4 стадиона с капацитет 40 000 места. Два от тях щели да са в София, а по един - в Пловдив и Варна. Следващата среща на работните групи от 4-те балкански страни ще е другия месец в София.

Относно проблема със спортното хулиганство, проявило се за пореден път на баскетболния мач "Левски ЛУКойл" - "Балкан" в неделя, министърът подчерта, че единственото решение е нов закон (действащият е от 2004 г., като само през 2018-а той претърпя 4 поправки - последната през октомври). Кралев каза, че парламентарната комисия по въпросите за децата, младежта и спорта работи много усилено по новия закон за спортното хулиганство, като вероятно той ще бъде внесен в пленарната зала още през първата половина на 2019 г.

"Мнението ми е, че стюардите нямат сили и възможности да се справят с хулиганските прояви нито на стадиона, нито в залите. Една провокация може да взриви обстановката и стюардите не могат да се справят", каза Кралев.

Все още няма коментари

Още

Германски ветеран изхвърли Джокович от Индиън Уелс

14.03.2019

336
Федерер: Джокович не намери време да говорим за бъдещето на АТР

13.03.2019

317
Кралев видя в шорттрека трамплин към младежка олимпиада в София

11.03.2019

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

×