Quantcast
Не има ли, а кой е пилотът в "ЦСКА-София"? | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Не има ли, а кой е пилотът в "ЦСКА-София"?

Случилото се в последните дни издава авторитарния стил на Гриша Ганчев въпреки уверенията му, че стои настрани от клуба
6 239
 БГНЕС
От спонтанните решения пострада дори Пламен Марков (вдясно), който заемаше ръководен пост на "Българска армия" още от 2015 г., когато стана спортен директор на ЦСКА във В група.

И така - поредната турбуленция на стадион "Българска армия" е факт. Любослав Пенев, който дойде в края на март с гръмки думи (и от него, и от клуба) как ще изведе "ЦСКА-София" до титла и успехи в Европа, не успя да разгърне замисленото от него и бе сменен след 4 месеца (без 2 дни) работа. Е, този път се задържа една идея по-дълго от предишния си период в клуба, който бе от 8 февруари до 3 май 2019 г. (или 2 месеца и 25 дни).

И двата пъти проблемите с ръководството бяха причина за раздялата. И двата пъти сред феновете се говореше упорито, че характерът на единия главен акционер Гриша Ганчев не се е сработил с този на Пенев. Макар Ганчев да каза лаконично онзи ден пред репортер на БНТ: "Аз с клуба не се занимавам, колега". Но на какво да вярваме? На тези му думи или на казаното от Пенев на 21 юли (4 дни преди освобождаването му): "Имаме пълната подкрепа от Гриша Ганчев и Дани Ганчев. Срещам се и се чувам всеки ден почти с всички."

Нека да заложим на думите на треньора. Още повече, че последвалите решения - не само уволнението на Пенев, но и освобождаването на изп. директор Пламен Марков, главния мениджър Стойчо Стоилов и дори пресаташето Владислав Василев, са типични действия за размаха, с който обичайно действа Ганчев. Този път с добавка - закриването на три ръководни длъжности в клуба и прехвърлянето на голяма част от управленските функции на неназована германска компания.

Не! Колкото и Гриша Ганчев да уверява, че се е оттеглил от управлението, той продължава да "кара влака". Иначе никой не би посмял през главата му да освободи един от най-верните му през годините служители - Стойчо Стоилов, колкото и последният да е недолюбван от "червената" публика.

Появиха се и съмнения, че в основата на разрива е било освобождаването на Кирил Динчев от екипа на Пенев. Динчев (32 г.) е млад и амбициозен специалист. Също така е и син на шефа на охраната на Ганчев. Дали там е "заровено кучето" в целия скандал - никой няма да се разприказва публично, но съмненията ще си стоят.

Пенев също така имаше един минус още от началото на работата си - липсата на подкрепа от страна на акционер №3 в клуба Христо Стоичков (с 20% от дяловете). Бившият му съотборник никога не показа такава публична подкрепа, каквато например получи светкавично Стойчо Младенов в понеделник след назначаването си. "Добре дошъл у дома, Стойчо! Ти обичаш ЦСКА и ЦСКА те обича! Желая ти много успехи с твоя екип, вие го можете! Винаги ще имаш моята подкрепа!", написа Стоичков.

Що се отнася до решението за Младенов, то също е типично за Ганчев - който или дава път на млади специалисти (Едуард Йорданеску, Нестор Ел Маестро, Милош Крушчич), или на хора, с които да си осигури подкрепата на агитката (Христо Янев, Любослав Пенев). Стойчо Младенов е от втория тип - любимец на феновете. Той побърза да се покаже именно в такава светлина с първото си изказване. С изрази като: "Аз не съм над вас, аз съм един от вас!", "Без вас - 12-ия играч, няма да успеем", "Да бъдем единни като юмрук" и "Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее", той цели да вдигне духа на публиката и да я обедини.

Явно тъкмо мотиватор е търсило ръководството на клуба (респективно Ганчев) - не че Пенев отстъпваше в това отношение. Той дори имаше на своя страна и плюса, че донесе първия трофей за клуба от 2016 г. насам - Купата на България. Което още повече вдига летвата пред Стойчо Младенов.

Още

Ясен Петров: Мачът в Литва може да ни отвори вратата за Мондиал 2022

27.09.2021

Обновена

516
ПЪРВА ЛИГА, IХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

26.09.2021

Обновена

874
"ЦСКА-София" спечели дербито след обрат

26.09.2021

1572