Медия без
политическа реклама

Национал бе скастрен публично в "Лудогорец"

Треньорът Георги Дерменджиев разкритикува Доминик Янков, а шеф в клуба защити играча

11 Яну. 2024
Известният със спокойния си характер треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев показа в случая с Доминик Янков, че може да бъде и строг, когато е необходимо.
СПОРТАЛ
Известният със спокойния си характер треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев показа в случая с Доминик Янков, че може да бъде и строг, когато е необходимо.

Националът Доминик Янков беше порицан публично от треньора си в "Лудогорец" Георги Дерменджиев, че не се влага достатъчно по време на тренировки. Това стана при заминаването на разградчани за Турция, където отборът ще е на лагер до 4 февруари.

Наставникът не скри пред журналистите, че не е доволен от показаното от халфа в момента. "Доминик Янков винаги съм го харесвал и е имал качества. Имам специални разговори с него. Трябва да оправи отношението си в тренировъчния процес", коментира Дерменджиев.

Ситуацията е леко необичайна за "Лудогорец", където вътрешните проблеми рядко излизат наяве. Затова малко по-късно изпълнителният директор Ангел Петричев се наложи да замаже положението пред журналисти и дори защити Янков: "Ама чакайте сега малко, вие искате постоянно да коментирам какво е казал Дерменджиев?! Нямам представа какво е имал предвид г-н Дерменджиев. Доминик Янков е един от големите таланти в българския футбол в момента, той е доста години в "Лудогорец", дал е не малко за клуба, гордеем се с неговото развитие. Дерменджиев има предвид неща, които да коригира, сега е времето - в подготвителния лагер. Не виждам някакъв проблем с Доминик Янков."

Възникна и съмнение, че треньорът не е бил съгласен или поне не е бил питан дали ще разчита на защитника Игор Пластун. Украинецът не попадна в групата за лагера и ще му се търси нов отбор. "Не мога да кажа нищо по въпроса за Игор Пластун. Много преди да дойда е взето това решение", заяви Дерменджиев. А после отново Петричев се намеси с по-различно мнение. "Причините относно решението за Игор Пластун са чисто спортно-технически. Групата, която заминава за Турция, е групата, която иска треньорът. С Пластун отношенията ни са нормални, интерес към него има. А как ще се развият нещата вече, Божа работа", каза изпълнителният директор и опроверга спекулациите, че има оферта за Пластун от "ЦСКА-София".

"Лудогорец" ще изиграе 6 контроли в турския курорт Белек. Първата е на 21 януари срещу участника в груповата фаза на Шампионската лига "Шахтьор" (Донецк), който сега продължава в плейофите в Лига Европа. Останалите контроли на разградчани са срещу словенския "Олимпия" (Любляна), полския "Ракув", както и чешките "Теплице" и "Млада Болеслав".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата