Медия без
политическа реклама

МВР открива директна линия за "черно тото" в тениса

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов влезе в управата на федерацията

02 Дек. 2021
Втората ни ракета Димитър Кузманов вече е член на УС на българската федерация по тенис.
ЕПА/БГНЕС архив
Втората ни ракета Димитър Кузманов вече е член на УС на българската федерация по тенис.

Министерството на вътрешните работи ще открие директна телефонна линия за подаване на сигнали за "черно тото" в българския тенис. Това съобщиха от федерацията (БФТ) след проведеното днес в Пловдив общо събрание на централата.

По покана на БФТ като специален гост на събранието присъства Кирил Йорданов, инспектор в икономическа полиция, отдел "Борба срещу престъпления в спорта". Той запозна делегатите с взаимодействието между федерацията и МВР в борбата с незаконните залагания и уредените мачове в тениса.

"Вече има договореност между БФТ и полицията за изграждане на директна линия за информация за незаконни залагания и уредени мачове на базата на споразумението, което МВР има с организацията "Спорт радар". Това ще позволява по-бързо да се задейства апаратът на МВР и да се намесва дори превантивно при наличието на необичайно големи залагания на някои мачове по тенис", разкриха от БФТ.

Сред най-важните решения на общото събрание беше изборът на нови членове на ръководството. С единодушно решение като член на Управителния съвет беше избран Димитър Кузманов - настоящата ни втора ракета при мъжете и дългогодишен национал за Купа "Дейвис".

"Като продължение на стратегията на ръководството за навлизане на нови енергични хора, с добра репутация и свежи идеи, готови да работят доброволно за българския тенис, бяха приети нови членове на Управата", съобщи официалният сайт на БФТ.

Освен световния №184 останалите нови лица в УС са Николай Михайлов (представител на строителната фирма "Трейс"), Александър Ралчев (бивш тенисист, настоящ юрист и строителен предприемач), Драгомир Драганов (специалист по спортния маркетинг и член на УС на ТК "Левски"), Николай Борисов (бизнесмен и предприемач) и Калоян Радославов (бивш тенисист, настоящ член на нюйоркската адвокатска колегия, финансист и управител на строителната фирма "Арко").

От състава на УС бяха освободени Явор Цаков, Катерина Генова, Георги Харизанов и Христо Христов. Така общият състав на Управата се увеличи с двама души до общо 21 членове, начело с председателя Стефан Цветков.