Медия без
политическа реклама

"Манчестър Юн" сключи рекордна сделка за екипи - €1.05 млрд.

"Адидас" ще снабдява всички отбори на "червените дяволи" в следващите 10 години

31 Юли 2023

"Манчестър Юн" продължи договора си с немския спортен гигант "Адидас" за екипировка на отбора в следващите 10 години. Сумата е рекордна за английския футбол - общо 900 млн. паунда (1.05 млрд. евро).

Настоящият конкракт, който бе удължен сега, е подписан през 2015/16 г. и беляза подновяването на партньорството между "червените дяволи" и "Адидас" след 23-годишна пауза. Рекордният анекс означава, че екипировката с трите черти ще е на екипите на "Манчестър Юн" до 2030 г.

Според новия договор "Манчестър Юн" ще получава по 105 млн. евро на сезон. Това обаче не е рекорд в световния футбол, тъй като "Адидас" сключи още по-скъп контракти с "Реал" (Мадрид) - за между 120 и 150 млн. евро на сезон, в зависимост от представянето на тима.

"Отношения между "Манчестер Юн" и "Адидас" са едни от знаковите в световния спорт, основани на общата привързаност към стила, таланта и, най-важното, на високата производителност. Нашето партньорство има корени още в 80-те години на ХХ век и за последното десетилетие бе преосмислено с използването на най-революционните дизайни и технологии в спортните облекла.", заяви генералният директор на клуба Ричард Арнолд, който подчерта, че новата сделка ще има и засилен фокус върху женския тим на клуба.

А главният изп.-директор на "Адидас" Бьорн Гулден добави: "Ние сма две от най-важните марки в световния футбол и е много естествено да продължим сътрудничеството си. Ще съчетаем традиция и иновация, за да зарадваме както играчите, така и феновете."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата