facebook
twitter

Спорт

"Ливърпул" измести "Манчестър Юн" като магнит за реклами

195
Индексът POWA за Великобритания

Убедителният лидер в английската Висша лига "Ливърпул" е изпреварил "Манчестър Юн" като най-желания от рекламодателите клуб във Великобритания. Това показва класация според индекса POWA, който оценява в реално време котировката при спонсорите в спорта.

Смяната на върха е станала през февруари, когато "Ливърпул" набира 18.549 точки според индекса. В топ 5, разбираемо, са само отбори от английската Висшата лига по футбол, като останалите три са "Арсенал", "Челси" и "Манчестър С" (в този ред).

Всъщност общо 9 от първите 10 отбора в подреждането са от Висшата лига, с изключение на английския национален отбор, чието включване се дължи на участието му в предстоящото европейско първенство, независимо от датата му на провеждане.

Изкачването на "Ливърпул" на първата позиция предполага, че основният спонсор Standard Chartered и друг голям рекламодател - Western Union, извличат ползи от успехите на отбора напоследък. Голям принос в това отношение имат спечелването на Шампионската лига и блестящото представяне във Висшата лига този сезон, което доведе "Ливърпул" само на две победи от първата титла от 1990 г.

Изп. директор на DataPOWA (компанията, която изготвя индекса POWA) - Майкъл Флин, посочва огромната аудитория на "Ливърпул" в платформите за видеосподеляне YouTube и TikTok като ключова причина за повишаването на стойността на марката.

"Превъзходството на "Ливърпул" на терена и извън него през последните 12 месеца се отрази в изкачването му нагоре в индекса POWA. Техният спонсорски актив сега е най-мощният във Великобритания, което чувствително облагодетелства местните им партньори, а и същевременно увеличава стойността на техните бъдещи рекламодатели. Данните за търсенията в Google и Bing & Baidu също ясно показват, че при "Ливърпул" има съществено израстване през миналата година и сега се е достигнало до изравняване с "Юнайтед". Славната история на клуба, в съчетание със собствеността на Fenway Sports Group и лидерските качества на Юрген Клоп, се трансформира в рекордна търговска сила и влияние", коментира Флин.

Интересното е, че докато индексът POWA класира "Ливърпул" като най-изгодната възможност за спонсориране във Великобритания, то "Манчестър Юн" остава по-мощната опция в световен план. Всъщност "Юнайтед" е на трето място на планетата, според POWA, точно след "Барселона" и "Реал" (Мадрид).

Индексът POWA се генерира, използвайки данни за над 3000 клуба, дивизии и събития от цял свят. При калкулацията се анализират над 2,4 трлн. информационни пункта на ден сред 60 уникални информационни мрежи, за да създаде след това обща оценка за всеки набелязан спортен субект.

 

Все още няма коментари

Още

"Ливърпул" вече е №1 по фенове в Англия

04.06.2020

275
Сираков дължи общински данък за акциите на "Левски"
Диего Коста бе осъден на 6 месеца затвор в Испания

04.06.2020

270

Влез или се регистрирай за да коментираш

×