Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев: Защо да не се кандидатирам за президент?

На този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят, замрази политическите си намерения спортистът

27 Май 2021
На 17 май - Деня на българския спорт, Кубрат Пулев бе удостоен от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента "за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и патриотично възпитание на младите хора" и по случай своята 40-годишнина.
БГНЕС
На 17 май - Деня на българския спорт, Кубрат Пулев бе удостоен от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента "за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и патриотично възпитание на младите хора" и по случай своята 40-годишнина.

Професионалният боксьор Кубрат Пулев продължава спортната си кариера и на този етап не планира влизане в политиката. Бившият претендент за световната титла в тежка категория е отказал отправеното му предложение от Петър Москов за присъединяване към неговата партия КОД, обяви самият той.

"Благодаря на хората, които ме поканиха, защото в крайна сметка са видели в мое лице... оценили са това, което мога, и моя капацитет. Но в крайна сметка им казах, че на този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта. Така че оставам", заяви Пулев при днешното си гостуване в bTV.

40-годишният софиянец не представи ясни аргументи защо е взел решението за замразяване на политическите си амбиции. От думите му стана ясно, че в момента няма политическа сила, с която да иска да се обвърже, дори и КОД, макар движението на бившия здравен министър най-много да се доближава до собствените му възгледи.

"В крайна сметка те са едни готини хора, които от цялата политическа прислойка, така да кажа, са едни истински хора. Имаше много коментари, много критики към мен, че те ще ме използват, но не смятам, че това има резон. Дори да има, ако някой иска да ме използва, едва ли ще успее. Защото кой може да използва любовта например? Когато човек го прави всичкото това нещо от любов, от сърце и душа, не смятам, че може да бъде използван. Аз не съм такъв човек, който може да допусне да бъде използван", отсече Пулев.

Ако управляващите и народните представители са алчни и раждат корупцията, за какво говорим? Не смятам, че Борисов се справя адекватно с пандемията. Цялата партия не успя да се организира така, че хората да не се лутат. Обаждаха ми се на мен с молба да намеря лекар.

Запитан дали планира да създаде собствена партия, боксьорът отговори:

"Може би някой ден, когато реша... Със сигурност... Това е пътят, за да може един човек - преди всичко човек, не само политик, да бъде независим, той би трябвало да направи собствена партия. Аз съм човек, който има всичко, който дори е преодолял себе си много пъти в своята кариера, живот и т. н. Имам всичко, да благодаря на Господ. Нямам нещо, което да нямам, което да съм поискал да имам. Даже Господ ми е дал прекалено много, смятам. Но едно такова влизане е единствено и само риск за мен и само в мой минус."

Кубрат Пулев подчерта, че няма да предприеме стъпка в посока политическа кариера, ако не усети достатъчно подкрепа.

"Когато хората са готови, когато хората пожелаят... Защото знаете тази приказка: "Непожелано добро носи само зло." Така че трябва хората да пожелаят. Естествено, не е лесно. Срещам подкрепа от доста време, дори приятели ми казват: "Ти си само за политик, защото много обичаш България, много милееш за България." Това всичко не е просто така, може би от името, от семейството, от цялата история, която имам. Казвам им: "Да, може някой ден и да вляза." Този ден може и да е близо", намекна спортистът.

Боксьорът Кубрат Пулев се включи ненадейно в предизборната кампания, използвайки остър тон срещу целия политически елит в България.

Също така той не изключи възможността да се кандидатира за президент:

"Сега не мога да ви кажа, наистина. На мен ми се иска България да има едно силно управление. Защото в момента наистина няма държавност. България е като един разграден двор. И външните влияния, които допълнително утежняват ситуацията. Представяте ли си? Ми те идват тук и си правят каквото си искат. Това е истината. Но защо да не се кандидатирам за президент? Защо не? В крайна сметка и сега в този проект, за който ме поканиха, аз съм един човек от народа. Няма как да бъда ръководен, заплашван или манипулиран."

Като свой основен приоритет при евентуално влизане във властта Пулев посочи социалната политика:

"Няма първо. Но бих се постарал и бих направил така, че пенсионерите да взимат по-високи пенсии. Защото е тъжно, наистина е тъжно... Триста лева пенсии, това е направо тъжно. Ние сме европейска страна в Европейския съюз... Хора, как може да се примиряваме с това нещо? Как може да се примиряваме, да гледаме така равнодушно на всичко?"

Последвайте ни и в google news бутон