facebook
twitter

Спорт

Кралев: Нямам амбиции за шеф на БФС

56
 Илияна Кирилова

Спортният министър Красен Кралев реши публично да отговори на плъзналите информации, че той е кандидат за президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов. 

"Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС. Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", каза той при посещението си в Русе.

Кралев смята, че има достатъчно кадърни мениджъри във футболните среди, които да се справят със задачите в БФС.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", добави той, с което отново вкара премиера и самия себе си в противоречие, тъй като и двамата отричат държавна намеса в работата на БФС (относно искането им за оставка на Михайлов), каквато може да доведе до допълнително наказание за българския футбол, вече от ФИФА.

Министърът обаче не пожела да коментира акцията на Специализираната прокуратура в съдийската комисия, защото все още тече разследване.

Ключови думи:

БФС, Красен Кралев, футбол
Все още няма коментари

Още

УЕФА разглежда "Ефбет" като американска компания

18.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

1931 1
Автогол в края лиши "Манчестър Сити" от победа

18.01.2020

150
"Реал" дръпна 3 т. пред "Барселона" поне за вечер

18.01.2020

158

Влез или се регистрирай за да коментираш

×