Медия без
политическа реклама

Колоездачи от 6 континента се включват в 70-ата Обиколка на България

За първи път в историята финалът ще е в Шумен

24 Авг. 2023
Жълтата фланелка за лидера в генералното класиране на 70-ата Обиколка на България.
БФКолоездене
Жълтата фланелка за лидера в генералното класиране на 70-ата Обиколка на България.

Състезатели от 28 държави ще стартират в юбилейното 70-о издание на колоездачната Обиколка на България (26-31 август). Свои представители ще имат всички шест обитаеми континента, като участниците са разпределени в 21 отбора.

В тях са включени колоездачи от Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Германия, Гренада, Еквадор, Испания, Италия, Казахстан, Канада, Нидерландия, Нова Зеландия, Полша, Румъния, Северна Македония, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Южна Африка и Япония.

Стартът на обиколката ще бъде даден в събота (26 август) пред храм-паметника "Александър Невски" в София, където състезателите ще преминат 1 км пролог, за да бъдат излъчени носителите на четирите лидерски фланелки. В следващите пет дни колоната ще измине общо 688,3 км в пет етапа.

Първият ще бъде разделен на два полуетапа: София - Пирдоп (70,2 км) и Пирдоп - Троян (88,9 км) на 27 август. Следващите етапи са: Троян - Казанлък (108,3 км) на 28-и; Казанлък - Бургас (180,5 км) на 29-и; Бургас - Сливен (114 км) на 30-и; и Сливен - Шумен (126,4 км) на 31-ви.

За първи път в историята финалът на Обиколката на България ще бъде в Шумен.

"От името на всички състезатели, треньори и деятели, бих искал да благодаря на спонсора ДЗИ за доверието, което има в нас и в нашия спорт. Съвместните усилия, които полагаме в последните години, ни се отблагодаряват и смело мога да заявя, че заедно върнахме имиджа на българското колоездене", заяви председателят на колоездачната федерация (БФК) Драгомир Кузов.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата