Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кметът на Лондон: Моуриньо е безотговорен

09 Апр. 2020
ЕПА/БГНЕС
Жозе Моуриньо

Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо получи критики от кмета на Лондон Садик Кан за решението си за тренира част от играчите си в парк по време на извънредната ситуация заради пандемията от коронавирус.

"Случилото се е дълбоко безотговорно. Тези хора трябва да са пример за подражание. А те по такъв начин не спазват съветите на правителството", коментира Кан. Той изрази притеснение, че хиляди хора могат да поощрят и последват подобни действия, виждайки как техните любимци го правят.

След лавината от критики Моуриньо призна, че не е постъпил правилно. "Приемам, че моите действия не бяха в съответствие с правителствения протокол. Трябва да имаме контакт само с членове на собствените си семейства. Жизненоважно е да следваме съветите на правителството, за да подкрепим нашите герои от Националната здравна служба, които спасяват човешки животи", бе коментарът на португалеца. Той обаче не се извини за действията си.

Само преди две седмици Моуриньо бе в обратната роля пред медиите - на положителен герой, след като стана доброволен при доставки на храна и продукти от първа необходимост на възрастни хора в Лондон.

Още по темата