facebook
twitter

Спорт

Играчите на "Юве" се отказаха от заплатите си за 4 месеца

Шампионът на Италия ще спести 90 млн. евро от споразумението с футболистите и треньорите
160
 ЕПА/БГНЕС
Футболистите на "Ювентус" няма да получават заплати за март, април, май и юни.

Футболистите на "Ювентус" са се съгласили да се откажат от заплатите си за 4 месеца заради коронавируса. Италианският шампион съобщи, че е постигнал споразумение с играчите и треньора Маурицио Сари, които няма да получат възнаграждения за март, април, май и юни. Така футболистите ще помогнат на клуба в трудното финансово положение, предизвикано от спирането на футбола заради пандемията. "Ювентус" съобщи, че ще спести 90 млн. евро.

"Ювентус" съобщава, че тъй като настоящата извънредна ситуация спира спортната активност, клубът постигна споразумение с играчите и треньора на първия отбор относно заплащането за настоящия сезон. Споразумение включва намаление на компенсациите, равно на месечните възнаграждения за март, април, май и юни. В следващите седмици ще бъде постигнати индивидуални споразумения с треньора и играчите. Икономическият и финансов ефект от това споразумение ще донесе 90 млн. евро за финансовата 2019/2020 г. Ако мачовете бъдат подновени, клубът ще договори увеличение на заплатите, в зависимост от подновяването на турнирите и тяхното завършване. "Ювентус" иска да благодари на играчите и треньора за отдадеността им в това трудно време за всички", се казва в съобщението на клуба.

Още в събота италианските медии съобщиха, че капитанът на тима Джорджо Киелини говори с играчите за намаление на заплатите и се е разбрал с големите звезди, начело с Кристиано Роналдо. Италианският вестник "Тутоспорт" съобщи, че футболистите може да се откажат от възнагражденията си за месец и половина, което в случая на Роналдо означаваше 3,8 млн. евро. Със споразумението за 4 месеца заплатата на португалеца, който получава 31 млн. евро годишно, ще бъде намалена с 10,3 млн. евро.

Намаление на заплатите ще има в почти всички големи европейски шампионати. Футболистите на "Байерн" вече се съгласиха да получават с 20% по-малко, а същата мярка вероятно ще бъде въведена и в "Борусия" (Д). В английската Висша лига се обсъжда общо намаление с 50% във всички клубове, докато първенството е спряно. В Испания клубовете също обсъждат подобни действия, като според испанските медии "Барселона" може да намали заплатите на футболистите със 70%, но част от звездите на тима не са съгласни.

Все още няма коментари

Още

Иде най-непредвидимият футболен сезон у нас
Играчите "Левски" най-после получиха по една заплата

03.08.2020

Обновена

546
Фенове поискаха с ултиматум пак да има зрители на трибуните

03.08.2020

393

Влез или се регистрирай за да коментираш