Медия без
политическа реклама

И Стефка Костадинова влезе в комисия на МОК

Председателят на БОК е сред 26-имата, отговарящи за културата и олимпийското наследство

14 Ноем. 2023
Стефка Костадинова
БГНЕС архив
Стефка Костадинова

Председателят на БОК Стефка Костадинова (58 г.) стана вторият български представител в комисия на МОК през тази година. По предложение на президента на олимпийското движение Томас Бах тя бе утвърдена за член на комисията по култура и олимпийско наследство.

Този орган има за цел да съветва МОК относно всички дейности на олимпийското движение, свързани с културата в широкия смисъл на думата. Комисията улеснява взаимодействието между различните културни платформи, общности и органи в рамките на олимпийското движение: олимпийски академии, музеи, културни центрове на националните олимпийски комитет , изследователски центрове, университети и други признати организации.

Председател на комисията е тайландката Кунинг Леесвадтракул. Световната рекордьорка в скока на височина (209 см) и олимпийска шампионка от Атланта`96 - Костадинова, е сред 25-те други членове.

В края на септември друга голяма българска спортистка - петкратната световна шампионка в стрелбата с пушка Весела Лечева, бе избрана за член на комисията "Обществени въпроси и корпоративни комуникации" на МОК.

България има отново свой член в комисия на МОК след пауза от близо три десетилетия. Петкратната световна шампионка в стрелбата с пушка Весела Лечева бе избрана в комисията "Обществени въпроси и корпоративни комуникации".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

МОК, Стефка Костадинова

Още по темата