Медия без
политическа реклама

Ганчев е осигурил издръжка на "ЦСКА-София" до декември

Букмейкърска компания стана генерален спонсор на клуба за следващите 5 години

23 Юни 2021
БГНЕС
Треньорът на "ЦСКА-София" Любослав Пенев и маркетинг мениджърът на "Уинбет" Десислава Колева-Иванова показват фланелката за предстоящия сезон, с логото на новия генерален спонсор.

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев и другият основен акционер - Юлиян Инджов, са осигурили издръжката на клуба до края на календарната година. Това стана ясно от изказване на изпълнителния директор Пламен Марков днес. Ганчев обаче продължава да държи на мнението си, че остава встрани от оперативното ръководство засега. До момента се знаеше, че бизнесмените ще финансират отбора само до края на сезон 2020/21, т.е. до юни.

"ЦСКА е финансово обезпечен за цялата календарна година, ще разчитаме бюджетът да става все по-стабилен, за да удовлетворява вижданията на спортно-техническото ръководство. Гриша Ганчев не ме е упълномощавал за неговото оттегляне или оставане в клуба. На този етап в сила е становището му, което той е казал последно. Не мога да се ангажирам със срок докога. Всеки има правото да тълкува въпроса така, както го вижда най-добре. Като игра на "тука има, тука няма" е. Надяваме се като клуб г-н Ганчев и г-н Инджов да продължат да финансират клуба. За шест години показаха, че клубът може да се развива без никакви финансови проблеми, всичко се плаща без забавяне - заплати, премии. Клубът постига и възходящи резултати", заяви Марков.

Той говори след подписването на договор с "Уинбет", според който букмейкърската компания ще бъде генерален спонсор на клуба в следващите 5 години. Досега "Уинбет" бе основен спонсор. "Хубаво е, че голяма и богата компания проявява интерес кум клуба. Това е добър знак. Надявам се да има повече инвестиции в клуба и това е важно", коментира треньорът Любослав Пенев.

След подписването Марков сподели впечатления и от участието си на срещата на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов с представители на столични клубове. Тя се проведе вчера на ст. "Българска армия", като имаше само още един представител на професионален клуб, освен Марков - спортният директор на "Септември" (Сф) Кристиян Добрев. Самият Пламен Марков пък заяви, че е присъствал като частно лице, а не като представител на "ЦСКА-София".

"Вчера бях поканен в лично качество от Димитър Бербатов и дойдох да чуя това, което той и неговият екип предлагат на клубовете, които бяха събрали. Ще се въздържа да давам мнение. Участвах като физическо лице. Аз бях първият човек във футболните среди, които си каза мнението за ръководенето на българския футбол. Това беше преди осем-девет години, след мен втори беше Любослав Пенев. Промяна трябва да има. В този живот всичко се измерва с резултати. Риторичен въпрос: какво се промени в нашия футбол за толкова години? Промяна трябва да има задължително и трябва да сме слепи, за да не го виждаме, но дали българското общество и клубовете имат нужда от такова нещо... Съседните страни участват на европейско първенство, а ние къде сме?! Но има клубове, които решават и те ще се произнесат на бъдещия конгрес. Приветствам идеята на Димитър Бербатов и на другите кандидати. Това е нещо позитивно, което става", заяви изпълнителният директор на "ЦСКА-София". 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?