facebook
twitter

Спорт

Фенове на "Ботев" (Пд) искат общината да откаже апорт на клубния стадион

41
 Пловдив дерби
Кметът на Пловдив Здравко Димитров (вдясно) бе пресрещнат от фенове на "Ботев" (Пд) при влизането си на заседание на общинския съвет.

Фенове на "Ботев" (Пд) настояха вчера пред кмета на Пловдив Здравко Димитров общинският съвет да отхвърли идеята на собственика на клуба Георги Самулов да се създаде смесено дружество за строежа на ст. "Христо Ботев".

"Не искаме публично-частно партньорство, не искаме стадионът да се отделя от клуба. В един момент някой ще ни накара да си плащаме наем там, където бащите и дядовците ни са гледали футбол... Вече направиха подобно нещо в Бургас със стадион "Лазур". Общинският съвет да гласува против, ако се внесе подобно предложение", заявиха привържениците пред Димитров. Той на свой ред им обеща да се срещне в следващите дни със Самуилов и да чуе плановете му за строежа, който в момента е спрян заради неяснотата.

"Искам да разбера лично от Георги Самуилов точните му намерения. Има проблем около стадиона и този проблем трябва да бъде решен. Няма проблем да се срещна и с феновете на "Ботев". Те искат нещо да стане, но не знаят по кой начин. Аз също имам желание стадионът да бъде завършен. Трябва само малко търпение, за да видим по кой начин това ще стане. Адвокатите ще кажат какви са вариантите", коментира кметът.

 

Все още няма коментари

Още

Големи поуки от малката Матера като столица на културата
Ако това беше репетицията, страх ни е за премиерата
МАЧОВЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДНЕС

27.02.2020

394

Влез или се регистрирай за да коментираш