Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" ще играе мач на 30 май

20 Май 2020
БГНЕС
Милош Крушчич

"ЦСКА-София" ще играе мач през следващата седмица срещу "Ботев" (Враца), съобщи Dsport. Контролата ще се играе на 30 май, най-вероятно на базата в Панчарево. Срещата се организира по искане на двамата треньори - Милош Крушчич ("ЦСКА-София") и Антони Здравков ("Ботев"), за да може двата отбора да навлязат по-бързо във форма преди подновяването на първенството на 5 юни. Двата тима не са играли почти три месеца. Последният официален мач на "ЦСКА-София" бе на 7 март (2:0 срещу "Берое") от XXIV кръг на Ефбет лига, а няколко дни по-късно първенството бе временно спряно заради пандемията от коронавирус.

"ЦСКА-София" и "Ботев" (Враца) организираха спаринга преди още от Медицинската комисия на БФС да са излезли с правила за провеждане на контроли и официални мачове - поведение на футболисти на терена и в съблекалните, мерки за безопасност и т.н. Също така е интересно дали футболистите на "Ботев" ще се придвижат за мача с един автобус. При подновяването на Бундеслигата, отборите пътуват с поне два автобуса, за да се спазва социална дистанция между играчите. А от БФС подчертаха, че при подновяването на сезона ще черпят опит именно от мерките в германския футбол.

През миналата седмица и от двата клуба обявиха, че нямат нито един футболист с COVID-19, след като бяха направени масови тестове, платени от БФС.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?