Quantcast

Медия без
политическа реклама

Българските боксьорки постигнаха победи на старта на световното

11 Май 2022
IBA
Аслъхан Мехмедова (вляво) имаше пълно превъзходство над египтянката Мохамед (вдясно)

И трите български боксьорки, които излязоха на ринга на световното първенство за жени, спечелиха убедително първите си срещи.

Аслъхан Мехмедова (кат. 63 кг) имаше пълно превъзходство срещу египтянката Рахма Мохамед и съдиите ѝ и дадоха победа с 5:0 гласа. Този успех класира Мехмедова на 1/8-финал, където съперничка ще ѝ бъде ирландката Ейми Бродхърст. Двубоят им е в следобедната сесия на 15 май.

Светлана Каменова пък се справи рутинно с 4:1 гласа срещу пуерториканката Ашлеян Лосада Мота в кат. 57 кг. Носителката на купа "Странджа" за тази година също се класира за 1/8-финалите и там на 14-и ще се бие срещу индийката Маниша.

Вчера пък Севда Асенова разгроми с 5:0 гласа Сумая Косимова (Тадж) и за място на 1/4-финалите ще излезе на ринга на 14 май срещу полякинята Наталия Рок.

Трикратната европейска шампионка и световна от 2014 г. Станимира Петрова, която преди два дни записа победа без игра (неявяване на противничката ѝ Шира Патрисио, САЩ), ще се бие утре във вечерната сесия срещу Анджелирис Лопес Мендес (ПРико) за попадане на 1/8-финал.

Също утре вечерта на ринга ще се качат и останалите ни две представителки на световното първенство. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Олга Шалимова (Укр), а Габриела Димитрова (60 кг) - срещу Ши-И У (Тайв).

Още по темата