facebook
twitter

Наблюдател

Идва по-малката сестра на Истанбулската конвенция

Засега само САЩ и Унгария са против Глобалния пакт за миграцията
12030
Снимка: Архив
Петьо Цеков

Така - ако приемем, че сме привършили с масовия бой около Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, а.к.а Истанбулската конвенция, предлагам да преминем към следващия обществен “дебат”. Имам обосновано предположение, хайли лайкли, че страстите ще се въртят около т.нар Глобален пакт за миграцията на ООН, който, живот и здраве, ще бъде гласуван на междуправителствена конференция на 11 декември т.г. в Мароко. 

 

Защо смятам, че няма да се размине без бой?

 

Защото (макар споразумението да няма обвързващ характер) документът си е поставил изключително амбициозна цел да регулира световната миграция, а това е тема, която, меко казано, е спорна. 

Вече са ясни две страни, които няма да подпишат споразумението - САЩ, които напуснаха преговорите, декларирайки, че документът е несъвместим със суверенитета на страната, и Унгария, която обясни, че този текст е изцяло против интересите й в областта на сигурността. "Той е заплаха за света от гледна точка на това, че ще вдъхнови милиони хора да емигрират", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто. 193 държави обаче могат да подпишат споразумението. Включително и България, която участва активно още на ниво изготвянето на Пътна карта за разработване на Глобалния пакт. 

ООН вече обясни, че целта на споразумението е широкомащабно да действа по въпросите на миграцията, като подчерта, че иска да “преодолее недоверието”, "да отговори на трудните въпроси", да се съобрази и със страните, които имат резерви. 

Разбира се, основният въпрос е как да се подпомогнат 250 милиона мигранти, т.е. 3.4% от световното население. Поводът е ясен - миграционната вълна в Европа от 2015 г. Но

 

проблемът не е от вчера и не е само европейски. 

 

Той е глобален.

"Миграцията е факт. Тя е факт от векове, но никога не сме имали инструмент, който ни помага да управляваме този процес”, напомня Мирослав Лайчак, който сега ръководи Генералната асамблея на ООН. 

Посланикът на Швейцария в ООН Юрг Лаубер, който помагаше за воденето на преговорите по пакта, го нарече "каталог от мерки, а не съвкупност от правила”. “Въпросът за миграцията е силно политически и има естествено недоверие между страните по този въпрос", призна мексиканският представител в организацията Хуан Хосе Гомез Камачо, който също водеше преговорите между страните членки. 


Какви са спорните моменти в документа?

 

Разбира се, той е написан като че ли от ръката на превъзбуден комсомолски секретар от 70-те - но това нито трябва да ни учудва, нито е важно. 
Важното е, че това е поредният документ, който подчертава, че спазването на универсалните човешки права и основните свободи не е достатъчно и затова се налага да вадим пред скоба правата на отделни групи и да търсим специфични норми за международна закрила. 
Смисълът на документа е деклариран в прав текст -

 

“Да направим миграцията работеща за всички”

 

Интересно е, че споразумението прави пряка връзка между миграцията и Програмата за устойчиво развитие 2030 - според документа “миграцията допринася за реализирането на целите на Програмата за устойчиво развитие, особено когато тя се управлява правилно”. На практика на миграцията се гледа не само като факт, но и като положителен процес. Тя не поставя под въпрос устойчивото развитие, тя го подпомага...
Основната цел е “да постигнем безопасна, организирана и редовна миграция”. За изпълнението на тази цел са предвидени 23 мерки, всяка от които съдържа конкретни ангажименти. 

Цел номер 5,например, е да се подобри наличността и гъвкавостта на пътищата за нормална миграция. Заради това е и цел номер 10 - борба с трафикантите.

Освен това на мигрантите трябва да се оказва пълно консулска закрила,
 

съдействие и сътрудничество през целия миграционен цикъл
 

Мигрантите трябва да се подпомогнат по всички възможни начини - пълно включване и социално сближаване (цел 16), инвестиране в умения и улеснено признаване на умения, квалификации и компетенции (цел 18), насърчаване на финансовото приобщаване на мигрантите (цел 20). Дори се говори за пренос на социалноосигурителни права. 

Разбира се, споразумението акцентира върху правата на мигрантите, вкл. се говори за необходимостта от специализирани обучения на държавните служители по въпросите на правата на човека. И този документ говори за gender perspective, gender equality и т.н. 

Сега ООН говори за “улесняване безопасното и редовно трансгранично движение на хора”. Поне на думи документът прави разлика между "законна" и “незаконната" миграция.

Декларира се, че трябва да се спазват националният суверенитет и върховенството на закона, но в същото време се подчертава, че е необходимо прилагането на нови практики за управлението на границите. Съответно - необходимо е “преразглеждане и ревизиране на съответните национални процедури за граничен скрининг”. При граничните интервюта, например, както при транзит и при приемане, мигрантите всъщност ще се третират в съответствие с международното право, а вътрешното законодателство трябва да бъде хармонизирано. 
За съжаление Глобалният пакт за миграцията е поредният документ, който се бори с последствията, а не с причините за тежкото положение на милионите, които са принудени поради една или друга причина да напуснат домовете си. Така се случи в Сирия - международната общност не предприе сериозни усилия да прекрати бързо конфликта, а се зае с последствията от него - бежанската вълна. 
 

Ключови думи:

пакт, миграция, ООН
41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ООН спира дейности заради липса на пари

12.10.2019

1509 15
ООН: До края на 21 век морското равнище рязко ще се покачи

28.09.2019

1637 27
Радев подкрепи глобалистка организация

26.09.2019

2482 21

Коментари

Страници

Ганди
снимка на Ганди

Айде да се тръшкаме за нероден Петко сетне, а? Ние тук си бягаме след събитията със закъснение 5-10 г., сега да теоритизираме какво щяло било да стане с нещо, което никак не зависи от нас, никой няма да ни пита, ще се снишим и приемем /налапаме/ каквото ни подадат от евроатлантическите ценности и единственото което можем да направим е или да имаме Орбан /нямаме и в обозримо бъдеще не се очертава да имаме/ или да имаме ината и силата на Дончо /нямамe и никога не се очертава да имаме/, та да си губим времето с теоритизиране едва ли е най продуктивното. Още повече, че инстинкта за самосъхранение може и да не ни е чак толкова закърнял, емигранти - навън от БГ, покрай БГ, транзит през БГ, но никога в БГ.

Аре!

п.с. щях да забравя - тва иначе не е по малката сестра, това е по голямата вещица, но лично на мен ми се види като обсъждане възможността да участваме във междузвездни войни с дряновици.

slm4o

"За съжаление Глобалният пакт за миграцията е поредният документ, който се бори с последствията, а не с причините за тежкото положение на милионите, които са принудени поради една или друга причина да напуснат домовете си.."

--------------------------------

Мнозина от напусналите домовете си, не са май в чак такова тежко положение..

Иде ми на ум, примерно, за  Бенчо Бенчев-Бенчистия и Митьо Очите нашумели в последните дни, дето бяха напуснали домовете си преди седмица..

 

Ето и още примери - инфо за албанците, бягащи от Косово в съседна Сърбия ..

 

" ... С ноября 2014 г. началось массовое бегство албанцев из «Республики Косова». Бегство носит характер беспрецедентного исхода. Албанцы из Косова через КПП Мердаре перемещаются в Сербию ...
При переходе границы пешком формируются группы в 5-10 человек, которые организованно движутся к границе. 
Официально это граждане Сербии, с документами которых все в порядке. ...

Большинство беженцев – с территорий Приштины, Вучитрна и Митровицы, которых объединяет магистральная трасса Е80. Косовская пресса сообщает, что села на территории Подуева (через которую также проходит Е80) практически опустели. Таким образом, пустеет северо-восточная часть Косова, примыкающая к Сербии.

... Данные разведслужбы «Республики Косова», обнародованные в «косовском парламенте», говорят о том, что территорию Косова и Метохии за последние два месяца оставили более 50 тыс. албанцев, в числе которых – 6 тыс. учеников средней школы. Приштинские СМИ указывают, что за последние полгода из Косова уехали от 60 до 100 тыс. человек (население всего края Косово и Метохия - менее 2 млн. человек). 
.... 
..По другим оценкам, в Приштине скрывают истинное положение дел, в действительности число беженцев значительно выше, за последние два месяца беженцами стали 200-230 тыс. человек. Министр иностранных дел Сербии Небойша Стефанович приводит данные о том, что 60 тыс. албанцев подали прошение о получении паспортов Республики Сербии... "

 

---------------------------------

 

"От август 2014 г. поне 100 000 косовари са избягали в Европа - 7% отвъзрастните за по-малко от година..."

 

И ми се ще да започнем дискусия.

Дали Бенчо Бенчев , напуснал дома си преди 10 дена .. и дали 100-те хиляди албанци, избягали за 6 месеца на 2014 в Сърбия , заслужават нашето най-дълбоко съпричастие?

Или е по-хуманно да се вгледаме, например, в бездомните по улиците?

 

slm4o

Пет., 10/08/2018 - 20:41 (нов)

Ганди

Айде да се тръшкаме за нероден Петко сетне, а?

-------------------------------

Абе айде да сме си готови!

И да знаем, че на една планета със соросоидите май няма да живеем .. или ние-или те..

 

Бой последен иде!
Земята се отърсва от отровната си плесен... това е песен! Да !

Това е песен!

Forza NATO

Добра статия, уместни въпроси. ?

Manrico
снимка на Manrico

Идва по-малката сестра на Истанбулската конвенция

Май така ще излезе - поне у нас - пак някакви ще обясняват и пропагандират, че то в конвенцията едно пише, но всъщност значело нещо съвсем друго, което е много страшно. Останал е бюджет, значи.

slm4o

Пет., 10/08/2018 - 21:26 (нов)

Manrico

Идва по-малката сестра на Истанбулската конвенция

Май така ще излезе - поне у нас - пак някакви ще обясняват и пропагандират, че то в конвенцията едно пише, но всъщност значело нещо съвсем друго, което е много страшно. Останал е бюджет, значи.

-----------------------------

Мисля си, че не е само до бюджет, Манрико..

 

Болшинството от Конвенцаджиите на форума, например , си мисля че бяха мобилизирани от Станишев - да бият на чувство, да се смеят от сърце с неподражаем хумор , да размятат сърпове и чукове и да късат рубашки.

 

Случайно ли е според тебе, че болшинството товарищи от руската група на форума - спряха временно да са вторачени към Кремъл , спряха да следят курса на рублата и нефта и да чакат Путин да падне всеки момент -  и вместо това ни засипаха с  кандърми за подписване!

 

Така че - болшинството са си доброволни .. Може би си мислят, че така са верни на заветите на дедите си?

Нещо като : "Вей се, майско знаме,вей се в родния ни край!Татко те е носил днес те нося аз! Вей се в мая росен, марширувай с нас!"

маргаритка2

Съвсем навреме? , а не някаква калинка да подпише и след това цялата държава да се чуди как да й замажат гафа.

Иначе ООН-то като висш орган на глобализма е време да се замисли, че като я построи тая Вавилонска кула внезапно ще се окаже излишно.

 

дъртреалист

в конвенцията едно пише, но всъщност значело нещо съвсем друго

Ма... ти бавен ли си?

Не пише едно, а много работи. Например, че обект на конвенцията са и ЛГТБИ.

Ехоо, събуди се.

Също пише, че мигрант, който ДЕКЛАРИРА, че е жена жертва на насилие (без оглед на биологичния му пол и доказателства за насилието),  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се приема като бежанец... 

Ехоо, събуди се.

HBK

“Глобалният Акт за Миграцията“ е световна инициатива с много по-голяма тежест от безобидната Истанбулска Конвенция. Принципите на тази инициатива са одобрени от правителствата на 193 страни.  

 

Миграцията е обществено-природен феномен, както са приливите и отливите на Световния Океан или пък изгряването и залязването на Слънцето. Ние не можем да променим тези факти, но можем да ги изполваме.

 

“Migration has been part of the human experience throughout history, and we recognize that it is a source of prosperity, innovation and sustainable development in our globalized world, and that these positive impacts can be optimized by improving migration management”

 

Всред 23-те цели на Пакта има такива, които защитават правата на мигрантите. Но голяма част от тях са предназначени за предпазване от тях; например:

 

- минимизиране на причините и факторите, които карат хората да напущат страните си.

- засилване на международните мерки за противодействие на каналджийството

- засилване на изискванията за идентифициране и документация на мигрантите

- поддържане на границите по интегриран, безопасен и сигурен начин.  

 

Така, че да не бързаме с отричането на Пакта. Той не агитира за миграция, той агитира за адаптация. Към нещо, което е непредотвратимо.

А позоваването на изключенията е погрешно. САЩ са страна на имигранти. И продължават със приема на такива. И си имат система. “Green card“. Точно за подобна система призовава Пакта.

А що се отнася за Унгария на Орбан ... тя е пример, че глупаци на ръководни постове има не само в България.

маргаритка2

Специализирано обучение на държавни чиновници по въпросите за правата на човека е хубава идея.

Могат да направят ускорен курс за нашето правосъдно и два екстензивни за МВРто и Агенциите, че по-трудно загряват.

 

Да не кажете, че не съм видяла нещо хубаво..

 

А как ще различаваме бежанците от мигрантите? Мистерия.

 

Mavrodinov

Всяка суверенна държава трябва да има право да реши, кого да допусне на своята тертория. Ако има нужда от мигранти, механизмът на т.н. зелена карта е добър - обявяваш  колко и какви хора търсиш. Който желае - кандидатства, ако спечели - виза, самолет и влиза легално. Срещу неотменими задължения и възможност за връщане, ако не ги изпълнява. Зелена карта да не дава право на гражданство. Гражданство - само на местните жители.  Що се касае до бежанците, там трябва да има други правила. Военни конфликти и природни катаклизми са възможни и трябва да е ясно кой е бежанец, да се осигурят условия в съседни страни и абсолютното озадължение бежанците при отпадане причината да се връщат в родината си.  Иначе се създават условия за Велико преселение на народите, което е показало в исторически план  че води до много конфликти и жертви.

onzi

HBK

“Глобалният Акт за Миграцията“ е световна инициатива с много по-голяма тежест от безобидната Истанбулска Конвенция. Принципите на тази инициатива са одобрени от правителствата на 193 страни.  

кажи му лацапало и не се занимавай повече. в статията пише:

193 държави обаче могат да подпишат споразумението. 

обаче според нвк те вече са одобрени. докога бе, нвк? докога тъпо, упорито и безхаберно ще хабиш клавиатурата си? 

HBK

обаче според нвк те вече са одобрени. докога бе, нвк? докога тъпо, упорито и безхаберно ще хабиш клавиатурата си? 

Last week, 193 countries around the world agreed on a set of principles to tackle the global issue of immigration. These are contained in the “Global Compact for Migration,” a 34-page document crafted by United Nation members states.

Принципите на Пакта са вече одобрени. Докога, бе болшевик-манипулатор ще показваш невежество и ще "хабиш" не само клавиатурата си. 

jorro2

Симеон Николов за въпросният пакт:

 

http://glasove.com/categories/komentari/news/globa...

 

Заслужава си да се прочете. 

jorro2

Ако документът открито призовава за стимулиране на миграцията, за какво всъщност е гласувал българският представител в ООН и дали в ушите му не е звучала песента „Елате хиляди младежи...“? Поканата на Ангела Меркел от преди три години ще е невинна грешка в сравнение с това, което би последвало при този подход в Глобалния пакт за миграция.

 

onzi

Принципите на Пакта са вече одобрени.

от кого бе? одобрени ще са, когато въпросното нещо бъде подписано. на теб някой някога да ти е разказвал за разликата между намерение за действие и изпълнение на въпросното действие? баси безхаберието. той и баци беше одобрил стамбулкия кретенизъм, нали?

 

отделно, че лицето на име "Пакта" аз не го познавам и не знам принципите му. а ти се научи кога се пишат главни букви и кога - не. 

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Без коментар.

 

ХОЛАНДСКИ ПОЛИТИК СЕ САМОУБИ СЛЕД КАТО ПРИЗНА,ЧЕ Е ИЗНАСИЛЕНА ОТ МИГРАНТИ

Дата на публикуване: 10 08 2018, 19:13

https://bgr.news-front.info/2018/08/10/holandski-p...

10 август 2018-Нюз Фронт.

53 годишната холандка, депутат от ултра-дясната хакска «Партия за свобода» Уилли Дил се самоуби след като публикува в профила си в Facebook видео в което разказва как е била брутално изнасилена от мигранти.

 

SINDBAD

Мигрантите трябва да се подпомогнат по всички възможни начини - пълно включване и социално сближаване (цел 16), инвестиране в умения и улеснено признаване на умения, квалификации и компетенции (цел 18), насърчаване на финансовото приобщаване на мигрантите (цел 20). Дори се говори за пренос на социалноосигурителни права. 

Разбира се, споразумението акцентира върху правата на мигрантите, вкл. се говори за необходимостта от специализирани обучения на държавните служители по въпросите на правата на човека. И този документ говори за gender perspective, gender equality и т.н. 

 

с една дума Конституционния Съд отсега да е готов, както и Президента! Щото на Шекерова, /Подписала Конфекцията и не оттеглила подписа на България/, писалката ще изхвърчи от ръката и от радост и бързане да подпише поредният загробващ Европа опит на Сорос да я унищожи!

 

Изобщо с такива управляващи, врагове на България не и трябват! 

Джиджи

“Глобалният Акт за Миграцията“

Ше го отсфириме и него, както отсфирихме Конфекцията ...

⚡️
slm4o

Съб., 11/08/2018 - 00:02 (нов)

HBK

 

Принципите на Пакта са вече одобрени. Докога, бе болшевик-манипулатор ще показваш невежество и ще "хабиш" не само клавиатурата си. ..

----------------------

Лично Сорос е одобрил всичко!

 

 

За какво е да има дискусии??? Може би, ще искате и Референдум? 

Подучват ви .. и аз знам кой!

 

 

 

 

заместващ

Без да искам се сблъсках с тази Конвенция, и по-точно там, онова, за насилието.

Запознах се с двама пакистанци, травестити. Кротки момчета. Разказаха, че в родината си са били малтретирани. Нападали ги с нож по улицата.  Сега, в ЕС, за тях е рай. Бежанци са, помощи получават, чувстват се добре и защитени. Не са само те.

Оказва се, че ЕС е заветна мечта, закрилник и приют на всички омофилофили, гей, травестити, които в своите страни, предимно в мусулманският свят са преследвани и малтретирани.

Изобщо, ако декларираш че си гей, значи си и преследван, веднага получаваш убежище, издръжка.... ЕС - раят на омофилофилията по света.

Луда работа.

Weiß

Главното командване на Глобалните сили на глобализма съобщава, че след Западна Европа е превзета напълно и ООН. За сломяване на останалата частичната  съпротива на няколко места в сградата на ООН в Ню Йорк, са изпратени допълнителни сили.???

9101

Каква е идеята на този глобален свят дето искат да го направят? Да няма национални държави, да няма нации? Смятат че по-лесно ще го управляват? Може, ако направят хората безполови зомбита... 

bobongo
снимка на bobongo

Обвинявайте Хайнлайн (и не само). Той въведе термина "землянин" в широка употреба. И земляни не са само хората. Според съветската преса Лайка бе първият землянин в космоса.

Чок觧§§

11.08 21:40   MIGnews.com

ЕС может принимать больше легальных беженцев

Немецкий канцлер Ангела Меркель оценила идею увеличения квот ежегодно распределяемых в европейских странах легальных беженцев с 20 тыс. до 40 тыс. человек.

Меркель во время совместной пресс-конференции с Педро Санчесом сказала, что данное количество ЕС сможет осилить.

Берлин представит UNHCR и IOM примерно 50 млн евро до конца 2018 года на их деятельность в Ливии: в частности, на борьбу с бандами перевозчиков нелегальных мигрантов в Средиземном море и факторами, заставляющими мигрантов отправляться в Европу, пишет DW.

Также канцлер подчеркнула необходимость развивать отношения с Африкой, откуда мигранты прибывают. Она призвала создать такую ситуацию, как с Турцией, с которой ЕС подписал договор о возвращении мигрантов. По ее словам, решение этого вопроса должно приносить выгоду всем сторонам.

ViktorSchauberger

САЩ са страна на имигранти. 

A Nation of Immigrants е книга, която JFK публикува по поръчение на ADL (Anti-Defamation League). Тази мантра еврейската организация използва за да промени законите за имиграция през 1965 г. - Hart–Celler Act (Emanuel Celler - ...His paternal grandparents and maternal grandmother were Jewish ... What a COHENcidence), в резултат на което се премахват ограниченията за страни от Азия и Африка, както и предимствата на мигранти от Северна и Западна Европа.  Увеличават се драстично и мигрантите от Латинска Америка - до 48%.

 

САЩ не са страна на имигранти. САЩ са страна на завоеватели. Внушението, че САЩ са страна на имигранти се експлоатира за да се стопи държавотворческата част от населението - (The US will become ‘minority white’ in 2045). 

Тези внушения се създават, разпространяват, спонсорират и осъществяват на практика винаги от едни и същи кръгове, които обаче смятат, че собствената им държава е само за хора от техния народ. (Israel's parliament has passed a controversial law characterising the country as principally a Jewish state).

 

от уики:
"... The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals. [...]

Instead of destroying European Jewry, Europe, against its own will, refined and educated this people into a future leader-nation through this artificial selection process. No wonder that this people, that escaped Ghetto-Prison, developed into a spiritual nobility of Europe. Therefore a gracious Providence provided Europe with a new race of nobility by the Grace of Spirit. This happened at the moment when Europe's feudal aristocracy became dilapidated, and thanks to Jewish emancipation. ..."

HBK

САЩ не са страна на имигранти. САЩ са страна на завоеватели

 

САЩ са страна на имигранти. Белите в САЩ отдавна станаха по-малко от черните (имигранти от Африка), а наскоро черните станаха по-малко от латиносите (имигранти от Южна Америка). Всред белите (самите те имигранти от Европа), има достатъчно мъдри хора, които успяха така да се справят с „имигрантите“, че превърнаха САЩ в страна на „завоеватели“. Аз бих казал, в страна на победители, въпреки, че това няма да промени смисъла на казаното – САЩ показват на света, как имиграцията (факт, който сме безсилни да променим) може да бъде използван и употребим.

 

P.S. Фрау Меркел се опита да направи точно това, но го направи несръчно и прибързано. Моделът е показан от „завоевателите“ – Green card.

bananiskilogrami

Превърнаха страната в кочина, бяха завоеватели някога в минало свършено време! 

Кире

Тва чудо евентуално ще бъде подписано през декември в Мароко. Обаче вървят междуправителствени преговори по текста, така че въобще не е ясно какъв е крайния вариант. И най-важното: какъвто и текст да бъде приет, той не е обвързващ, т.е. няма задължение за спазването му. 

 

Въпросът е доста сложен от етична гледна точка. В момента Африка е в демографски бум, особено някои от страните там. Това означава, че някои места в Африка са негодни за живеене. Има огромна вътрешна миграция на т.нар. "климатични бежанци". Всъщност говорим за overpopulation и ефектите от това в страни като в страните от Сахел са най-видими. През 1950 г. населението на Африка е 229 млн. души, а през 2017 г. то е нарастнало до 1,26 млрд., като се очаква до 2050 г. да достигне 2,53 млрд. В същото време 60% от населението е под 24 години. В някои страни като Нигер една жена ражда 6,5 деца, но дори и там, където има намаляване на тая раждаемост, се наблюдава т.нар. "демографски моментум". Това е ситуация, в която има вече родени голям брой момичета, които дори и да намалят наполовина фертилността си ще продължат демографския взрив. Например Нигерия, която има намаляваща фертилност, ще достигне 1 млрд. души до 2100 г. точно заради тоя ефект. Впрочем Лагос е бил 762 хил. през 1960 г., а днес е повече от 21 млн.

 

Следователно миграцията във и извън Африка ще продължи още твърде много време. Ние имаме 2 варианта: 1) "приемащ" и 2) "отхвърлящ". И двата варианта носят щети. В първия случай на гостоприемника (на нас), а във времето и на новодошлите, които просто ще разрушат и нашите екосистеми. Вторият вариант е да гледаме как умират в Африка от безопасно разстояние. Но в тоя втори вариант е добре да се прекрати всяка медицинска помощ, като оставим населението на естествен подбор. Или пък да се предоставят помощи срещу ангажимент за действия за намаляване на раждаемостта. Бюрократите в ООН са приели първия вариант, защото унищожението на северния свят ще бъде отложено във времето, така че никой няма да види самата катастрофа, а и ще съществува надеждата, че няма да се случи. Затова изпреварващо ни се казва, че мигрантите намалявали раждаемостта си (факт) във времето. Но въпреки това тя е с такъв темп, който е непоносим за Глобалния север. 

bananiskilogrami

Oooo, я стига... идва краят на ЕС! Друго не идва! 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×