Quantcast
Болникът Борисов прелива партийна кръв на Цветанов | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Болникът Борисов прелива партийна кръв на Цветанов

Бившият втори в ГЕРБ глозга омаломощеното туловище на управляващата партия в момент, когато тя се нуждае от всичките си сили
6 703
 БГНЕС
Цветанов знае къде да захапе бившите си съпартийци, така че да ги заболи.

Направо е изумително колко лесно хората у нас прескачат от една политическа сила към друга. Гледаш го – довчера се е клел във вярност на партията, славословил е нейния вожд, хвалил е политиките й, люто е ругал враговете й. А днес громи бившите си съратници, че са изменили на ценности и идеали, предали са избирателите си, пропилели са бъдещето на държавата. И накрая се впуска в партийно строителство за своя угода.

Не става дума само за бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. А и за хилядите поддръжници на управляващата партия, които я изоставиха просто ей така, за да учредят заедно с него формацията с гръмкото име „Републиканци за България”. Можем да не се съмняваме – Цветанов черпи последователи предимно от редиците на ГЕРБ, където беше изградил многобройна собствена фракция. Също като него, и те доскоро се трудеха усърдно за ГЕРБ, и величаеха Бойко Борисов. А мнозина успяха и да топнат пръсти в потока от явни и скрити блага, които господството на партията в държавата им донесе.

Изведнъж обаче се плеснаха по челата: ама, чакайте малко, народът ненавижда герберската власт, с правителството на Борисов отиваме по дяволите, имаме нужда от промяна! Че и нагло се обявиха за двигателя на промяната – същите хора, които иначе държаха страната здраво, за да може Борисов по-лесно да я обяздва. За свой идеолог и лидер тази безсрамна и опортюнистична маса издигна човека, който беше дясната ръка на герберския вожд. За капак всичко това се случва едва 3 месеца, след като Цветанов напусна ГЕРБ! Въобще историята много

 

напомня на ритуалното късане на партийни книжки

 

след 10 ноември 1989 г., когато много членове на БКП осъзнаха, че привидно вечното господство на тоталитарната партия е приключило и потърсиха нови пътища да осъществят властовите си амбиции.

Именно от страха на герберите, че властта на Борисов отива към своя (може би окончателен) край, се възползва Цветанов, за да пробие в голямата политика. Може да се хвали колкото си иска, че привлича хора от СДС, ДПС и откъде ли не другаде. Фактът е, че единственото място, от което може бързо да почерпи значителен брой политически подготвени и жадни за власт кадри, е ГЕРБ.

 

Обстановката насърчава дезертьорите – протестите не стихват

 

и перспективите пред управляващата партия за предстоящите избори са несигурни както никога досега. Естествено, много гербери сериозно се замислят дали не плават на политически „Титаник”, който може всеки момент да потъне и да ги завлече на дъното. И още отсега се ориентират към спасителните лодки, една от които се държи точно от Цветанов.

А той е в наистина добра ситуация да отнеме от ГЕРБ каквото може да се вземе. Цветанов е в партията от създаването й. Нещо повече – от самото начало беше на върха на партийната пирамида и изигра ключова роля за изграждането й вертикално и хоризонтално. Познава структурите в страната като дланта си, лично си комуникираше с всички лидери по места. Повечето, разбира се, бързо забравиха за близостта си с него, когато беше низвергнат заради скандала Апартаментгейт през 2019 г. Дойдоха обаче местните избори, партията се разтресе заради понесените поражения в провинцията, възникнаха крамоли и напрежение между отделни партийни организации и централата в София. И се почна люспенето – от провалилия се на вота бивш видински кмет Огнян Ценков, който първи застана публично зад Цветанов, до дезертирането на цели групи партийни активисти по време на политическата криза, започнала през лятото на тази година. И това няма да бъдат последните, които ще изоставят ГЕРБ заради падащия й електорален рейтинг.

 

А толкова ли е важен Цветанов всъщност, че да му обръщаме внимание?

 

Възможно ли е да се превърне в сериозен политически фактор, независимо колко бивши поддръжници на Борисов се вливат в редиците на „Републиканци за България”? Може и да не успее да влезе в парламента. Но със сигурност ще отслаби управляващата партия в момент, в който тя отчаяно се нуждае от всичките си сили за непредсказуемите избори, които предстоят.

ГЕРБ се изправя пред голямо предизвикателство – избирателят разполага с алтернативи като „Има такъв народ” на шоумена Слави Трифонов, „Демократична България”, хората около бившия омбудсман Мая Манолова. На вота всеки спечелен мандат ще бъде от значение, както и всеки изгубен ще бъде проблем. А Цветанов е способен да нанесе голяма щета на ГЕРБ – познава партията отвътре и знае къде да захапе омаломощеното й туловище. Това е същинската сила на бившия заместник на Борисов – не трудно подаващото се на измерване електорално влияние на неговите „републиканци”.

В ГЕРБ са наясно с това и ще се борят със зъби и нокти да опазят партийните си структури от попълзновенията на Цветанов. Затова като нищо може да се окажат верни неговите твърдения, че поддръжниците му получават заплахи от местни представители на управляващите. С натиск обаче ГЕРБ няма да удържи вътрешния си разпад. Активистите на партията се страхуват повече от възможно изборно поражение и изпадане от властта, отколкото от бичовете на местните си лидери. Всъщност, ако Борисов се беше оттеглил по-рано от управлението, можеше да намали политическите щети, които протестите му нанесоха. А не сега да се окаже в незавидната ситуация на болен човек, който прелива кръв на здравия си опонент.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бойко Борисов остава на домашно лечение

27.10.2020

Обновена

2079 24
Здравните власти се сблъскаха за карантината на Радев и Борисов

27.10.2020

699 6
Протестите срещу Лукашенко събраха $7 млн. помощ от чужбина

27.10.2020

630 17

Коментари

Epikur

 

 Чисто човешки Цветанов не блести с някакъв забележителен интелект. Нищо подобно, всичките му изказвания, интервюта, разговори показват един семпъл мъж. С други думи прост. Но освен че е прост, той е и простак. Мазен, властолюбив гащник, който конюнктурата  на властта направила известен. Дали ще открадне "електорат" от бившата си партия, това е нещо заради което няма да си наруша съня и спокойствието. Нека да мисли доскорошния му приятел Боко.  

Getsbi

Цветанов трябва да се постави в едно вмирисано чекмедже заедно със Слави Трифонов, Мая Манолова, Бареков, Каракачанов, Сидеров,  Ма(га)решки, Вал.Симеонов , Корнелия Нинова,  (колко дълъг се оказа този списък).

Некадърната Герб-аджийска пасмина започна бързо да се пре-ориентира към нова държавна софра. 

Ще направят конгрес за "Култ към личността", ще се преименуват на Републиканци, а Борисов, ще замине в Испания при мис-ката.

 

Асол
снимка на Асол

след 10 ноември 1989 г., когато много членове на БКП осъзнаха, че привидно вечното господство на тоталитарната партия е приключило и потърсиха нови пътища да осъществят властовите си амбиции.

Това не е вярно! Моят баща не се намести в БСП - остана си член на БКП и не потърси така приемливите според моментната конюнктура удобни пътища. Но продължи да гласува за БСП - приемете го за компромис!

Редакцията, отнасяйте се с уважение към читателите си от повече от 20 години! Те са доста по по-постоянни от троловете под чертата! Ако въобще ви интересува!🚬

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Останал член на БКП но гласувал компромисно за БСП. Да се разплаче от умиление човек. 

Уважаема Асол, обичта ви към родителя е нормална и достойна за уважение. Но да викате на черното бяло, не върви някак си.

Непримирим

Тоя плужек Цветанов е всичко друго, но не и водач. Той е изпълнител и обслужващ персонал. Затова и Бойко му е гласувал доверие - защото около него не трябва да има хора, с по-висок интелектуален потенциал. Сега се разиграва сценката за развода. Но двамата са толкова обвързани, че любовта им ще е до гроб. А едва ли ГЕРБ ще запази позициите си, като се раздели на две. Единствената логика в това скъпо струващо упражнение с нова партия, е че се подготвя масивна манипулация на изборите, в полза на "великия изборджия" - малоумния физкултурник.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

По интересно в случая е кой налива пари в проекта на този полуграмотен плужек. Кой стои зад него.

Follow the money....

Интервал

Follow the ръкавели...

pasamaz

Цв не къса от партията. Той само дава пристан на най-върлата клиентела. Двамата с бацко спасяват "електоралната подкрепа" на бизнеса дето завъртяха преди години.

Бонжуар

Цецоу е преформатиран. От визия до изказ и от парфюм "Брут" до ходене без вратовръзка, но с маншети и бутонели. Върху него е работено много и се наливат дебели пачки. 

Кантората прави опит да не допусне пълното изчезване на ГРОБ, каквато беше съдбата на СДС и НДСВ. Върви "проект" за клониране на Толупий и спасяване на ратайската "десница", така необходима на сахибите за контрол над бантустана.

Сега Цецоу обикаля със "сливи за смет", а след изборите внезапно ще открие, че по-добра булка от Толупий няма. Само че сметката е без кръчмаря. Бракове се сключват и в затвора, ако севдата е толкова изгаряща... А Севда направо дупки прогори. Таман 47 пъти при чичо й Васко. 67 милки са сериозна зестра, та кючеците предстоят. 

Хулиган

Johnny B. Goode 👍

И става дума за много пари!

Вижте само как републикански плонжират иначе независимите медии.

Да не забравяме, че точно Цецо първи би тъпана при закупуването на чертежите за изтребителите.

Което подсказва, от коя посока сега се изсипват мангизите.

За всеки, който има ум в главата си е ясно, че тази работа без сериозни кукловоди няма как да стане.

Но точно кукловодите озадачават.

Баш пиколото от асансьора ли са намериха за резидент в бантустана...

http://www.drago.info/index.php/2018/04/17/resihme-problema-na-formalnia-lider/

Бонжуар

Братята Вълневи са млади аджамии. Да се поинтересуват колко вълна острига СДС от старата емиграция, включително и в Чикаго. 

Кошлучето е жив пример. В Санта Моника са му запазили един фенер от тамошните републиканци. Не се е чувало и Кръгъл Сашко скоро да е отскачал до Калифорния...😁

Джиджи

Прочетох внимателно всички коментари до момента.

 

Но по-точни аргументи и по-точен изказ от този на автора не намерих ...

 

Затова, Людмил Илиев – 👌👍👏

Джиджи

А за подзаглавието:

Бившият втори в ГЕРБ глозга омаломощеното туловище на управляващата партия в момент, когато тя се нуждае от всичките си сили

Редакцията получава също 👌👍👏

 

Но лично аз бих променила заглавието от

Болникът Борисов прелива партийна кръв на Цветанов

на нещо такова:

Цветанов лочи партийна кръв от Борисов като ненаситен кръволок

😂💤😴

Джиджи

Което пък обезсилва всякакви коментари от рода на:

Цв. не къса от партията.

Той само дава пристан на най-върлата клиентела.

Двамата с бацко спасяват "електоралната подкрепа" на бизнеса дето завъртяха преди години.

😇😝😎

Интервал

Всичката кръв в парламентарните престъпни групировки е народна, а не партийна.

Памфуций
снимка на Памфуций

Това не е вярно! Моят баща не се намести в БСП - остана си член на БКП и не потърси така приемливите според моментната конюнктура удобни пътища. Но продължи да гласува за БСП - приемете го за компромис!

Какво значи "остана си член на БКП" - записал се в БКП (май тогава беше на Спасов)? Факт е, че стотици хилади членове на БКП осъмнаха като социалисти. Даже по едно време, наскоро сред преименуването, се хвалеха, че стали 1 млн. члена. 

 

Кара Колю

Каква футболна драма, драги зрители... 😁

dembik

А ако всичко е постановка и след изборите пак се гушнат? 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Театро.Комбинация от„Михал Мишкоед“ на Сава Доброплодни, с ''Милионерът'' на Йовков.С нови аранжимент и режисура.Задокеански.

vayalit

И двамата са от един дол дренки. Борисов вече заяви, че скоро ще се прегърнат с Цветанов. Разделили са се, но децата останали при него. Сега щом децата искат родителите пак в едно легло защо да не се прегърнат и забравят тези няколко месеци на раздяла. Та и двамата са дрискали в едно гърне, а гърнето е още под леглото, е понамирисва но с малко политически и финансов парфюм ще отстранят миризмата. А след туй ...по старата поговорка "било що било, от сега насетне, както е било". Свиквай народе, отърване нема, освен да ги сгази общонароден вот, па после ...оооо, после ще бъде най.интересното!

Влез или се регистрирай за да коментираш