Медия без
политическа реклама

Дъг Лаймън ще снима Том Круз в Космоса

05 Юни 2020
Като знаем какви ги върши Том Круз без дубльор на Земята, какво ли ни очаква в Космоса?
снимка: Форум филм
Като знаем какви ги върши Том Круз без дубльор на Земята, какво ли ни очаква в Космоса?

След като "Спейс X" успя да изпрати първия си пилотиран полет с астронавти и да се скачи успешно с Международната космическа станция, какво е следващото предизвикателство? 

Режисьорът на "Самоличността на Борн" Дъг Лаймън смело се насочва натам, където досега никой филмов режисьор не е стигал. Той ще се присъедини към Том Круз в първия приключенски екшън, заснет в космическото пространство, съобщи Deadline. Независимата продукция ще бъде заснета с помощта на НАСА и компанията на Илон Мъск "Спейс X". Впрочем новината бе потвърдена в началото на май за пръв път от НАСА, но без никаква допълнителна информация за продукцията, освен че в нея е замесен Том Круз.

Лаймън вече е режисирал Круз във филма „На ръба на утрешния ден“. Той ще напише и сценария, а двамата заедно ще продуцират проекта. Лаймън и Круз са не само сътрудници и приятели, но и пилоти с приключенски дух. И двамата управляват самолети. Но имат да довършват друга работа, преди да "излетят": Дъг Лаймън довършва филма на Lionsgate/BRON Chaos Walking с участието на Дейзи Ридли, Том Холанд, Мадс Микелсен и Синтия Ериво. Круз пък отложи премиерата на „Топ Гън: Маверик“ от лятото за 23 декември, а очаква и завръщането на снимачната площадка „Мисията: невъзможна 7“. Снимките, които бяха насрочени през март във Венеция, бяха отменени при първата вълна на коронавируса. 

Ясно е също, че космическият филм ще има безпрецедентна предварителна подготовка, която включва продължително обучение на екипа. Круз за пореден път демонстрира, че е най-дръзката филмова звезда на нашето време: виждали сме го какво прави (без дубльор) в епизодите на "Мисията невъзможна". За момента не е ясно какъв ще бъде сюжетът, макар да витаят слухове за „енергиен обир“, свързан с Луната. И независимо от гравитацията можем да бъдем сигурни, че комбинацията между режисьора и звездата обещава екшън в особено големи размери. 

На 30 май Илон Мъск, в партньорство с НАСА, изстреля ракетата SpaceX Falcon 9 от Флорида с двама американски астронавти на борда, а 18 часа по-късно тя се скачи успешно с МКС и астронавтите продължиха работата си там. Историческият полет е продукт на новаторско публично-частно партньорство, което връща САЩ в бизнеса с пилотирани космически полети, след като близо 10 години бе зависим от Русия за изследванията си извън пределите на Земята.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата