Медия без
политическа реклама

Тръмп събра милиони за кампанията си от снимката в затвора

Сумата е дошла от стоки с лика на бившия президент на САЩ

28 Авг. 2023
Снимката, която донесе на Тръмп милиони.
БГНЕС
Снимката, която донесе на Тръмп милиони.

Доналд Тръмп е събрал около 7,1 милиона долара дарения за предизборната кампания  след като премина през официална процедура по арест в щата Джорджия, предава БГНЕС.

Само на 25 август той успя да събере 4,18 милиона долара, съобщи в. "Политико". Според вестника кампанията на бившия държавен глава, който отново се кандидатира за президентския пост, никога досега не е успявала да събере толкова голяма сума за 24 часа. Събирането на сумата е било улеснено по-специално от разпространението на стоки, включително тениски и плакати със снимката, направена в републиканския затвор на окръг Фултън, където той бе подложен на официална процедура за арест на 24 август заради намеса в изборите през 2020 г. Частни, неполитически организации също се опитват да монетизират снимката. Barstool Sports, виден уебсайт за спорт и поп култура, например, продава свои собствени тениски с изображения на Тръмп за 32 долара.

От предизборния щаб на Тръмп съобщиха, че през последните три седмици той е успял да привлече почти 20 милиона долара дарения за кампанията. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Доналд Тръмп, арест

Още по темата