Медия без
политическа реклама

Край с бунта - Ицо Хазарта отчупва питки с хляб и сол

ДПС пък откри културен център "Д-р Ахмед Доган"

28 Март 2023
Хазарта умело напипва на хляба мекото.
FB/Ицо Хазарта
Хазарта умело напипва на хляба мекото.

Предизборната кампания ражда чутовни сюжети не само на роден терен. В чужбина е не по-малко интересно.

Ицо Хазарта вече може да бъде смятан за напълно печен политик. Защото видно от снимка в социалните мрежи, е срещан с хляб, сол и вещо напипва мекото. Вероятно има и мед, понеже политиците (човещинка си е) обичат да им е сладко. Не е лесна работа да се справиш с питка пред момичета в носии - но Хазарта преодолява предизвикателството. Снимката е от Франкфурт, появи се на личния фейсбук профил на рапъра. Събитието е обиколка на ПП - ДБ в Германия, Англия и срещи с българите там. Ако перифразираме една стара сентенция, може да кажем: така минава световната хип-хоп слава. Вчера - бунтар, социален рап, нецензурни текстове, разголени мадами...; днес - кротки момичета в носии и една огромна отговорност, струяща от отчупващия питка (кандидат)депутат Христо. Да живей!

Макар със сигурност да има почитатели, които нямат против, на Хазарта все пак му е рано да слага името си на училища, улици, културни или религиозни центрове. Не така стоят нещата с Ахмед Доган. Пардон - Доктор Ахмед Доган. ДПС се похвали, че е прерязало лентата на забележително средище: Културен център „Д-р Ахмед Доган”. Мястото за поклонение е в град Ялова, Турция. Лично Мустафа Карадайъ го откри, водейки мастита делегация. Любопитно е, че това не е първото откриване. Културният център съществуваше и досега под формата на Балканска къща. Разбира се - Балканска къща „Д-р Ахмед Доган”. Но вече се била разширила. "В Балканската къща е пресъздадена ситуацията от живота в различни краища на България. В нея се организират и курсове по български език", извести ДПС. Останалото го оставяме на фантазията на читателя.

Света обикаля и ИТН. На среща във Франкфурт изискан човек като Тошко Йорданов похапна върху изискано бели покривки. По-интересно е едно съобщение на партията от разговор със сънародниците ни в Лондон. Четем: "Бяха обсъдени и редица въпроси свързани с предимствата на президентската република, както и събирането на подписи за провеждането на референдума по тази тема. И в крайна сметка Суверена да бъде питан от управляващите, дали желае свикването на Велико народно събрание, което да извърши тази промяна във формата на управление". Кой друг, ако не митичния Суверен! ще бъде питан, разбира се!

Уважение получават и българите в Сърбия. Калин Вельов (ако не знаете - кандидат на ГЕРБ - Радомир), подобно на много от претендентите в западните общини, отскача оттатък границата. Специално при Вельов е интересно, че кампанията не е повод да прекъсне музикалната си кариера. И публикува в социалните мрежи снимки от покъртително бедни райони, с немощни изоставени старци, редом до кадри от шикозния шоубизнес. На едните - загрижен, на другите - ухилен. Не усеща, че е проява на лош вкус; най-малко на лош вкус!

Каквото-такова. Туй е мат''рялът.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата