facebook
twitter

Чужбина

Задава се разследване дали Тръмп е бил шпиониран от службите

469
ЕПА/БГНЕС
Министърът на правосъдието Уилям Бар по време на слушанията в сенатска комисия във Вашингтон.

Министърът на правосъдието на САЩ Уилям Бар изрази мнение, че федералните правораздавателни органи може да са шпионирали кампанията на президента Доналд Тръмп по време на изборите през 2016 г., съобщи Си Ен Ен. На слушания в сенатска комисия относно бюджета на своето министерство, Бар каза, че все още проучва този въпрос и не е решил дали да започне разследване на действията на ФБР по случая.
"Вероятно става дума за някакъв разнобой сред група лидери там по високите етажи", предположи Бар. Той добави: "Мисля, че е имало шпиониране". "Но въпросът е дали то е било адекватно обосновано, като предполагам, че то не е било адекватно основано... Не смятам, че тези правила са били нарушени, но смятам, че е важно да бъде извършено разследване по този въпрос. И аз не говоря задължително за ФБР, а изобщо за разузнавателните служби", каза министърът през комисията. Той подчерта, че "шпионирането на политическа кампания е голям проблем".

По време на слушанията Бар бе засипан от въпроси за доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ. Министърът съобщи, че пълният текст на доклада ще бъде публикуван след една седмица, но потвърди, че ще "редактира" някои части от него, отнасящи се до юридическите правила, защитата на разузнавателна информация и личните данни на трети лица. Той добави, че не съгласува редакционните си поправки с Белия дом. В резюмето на доклада, оповестено миналия месец, Бар отбеляза, че е снето подозрението от Тръмп в сговор с Русия и че Мълър оставя открит въпроса дали е имало опити на президента да пречи на правосъдието.

 

Все още няма коментари

Още

Конгресът отхвърли предложение за отстраняване на Тръмп от власт

19.07.2019

211
Тръмп обвини Обама, че принудил Анкара да купи руски ракети

18.07.2019

620
Американците са най-голямата заплаха за страната си

Влез или се регистрирай за да коментираш

×