facebook
twitter

Чужбина

Украинци правят петиция за оставка на Зеленски

1398
ЕПА/БГНЕС
Новият президент на Украйна Володимир Зеленски се снима със свои привърженици по време на визитата си на изложението iForum 2019 в столицата Киев.

Петиция за оставката на новия президент на Украйна Володимир Зеленски започна да събира подписи в интернет, съобщиха информационните агенции. Само за няколко часа тя успя да получи подкрепа от 4405 души, а за разглеждането й са необходими 25 000 подписа. Срокът за събирането им е 90 дни. "Възползвайки се от липсата на смислени обещания към хората, вие започнахте да приписвате собствените си капризи на волята на хората. Неприемливо е положението, при което "слугата на народа" няма морални задължения пред народа си, сформирани в изборния процес. Затова ние, народът на Украйна, настояваме за вашата незабавна оставка от длъжността президент на Украйна", се изтъква в документа. Авторите на петицията твърдят, че новият държавен глава "всъщност няма подкрепата на 73% от избирателите", а само е консолидирал протеста на украинците.

Междувременно от партията на Зеленски "Слуга на народа" обявиха, че в основата й е залегнала концепцията на либертарианството. Това обясни Руслан Стефанчук, който е представителят на Зеленски във Върховната рада, пред украинското издание "Ляв бряг". Основната мисия на партията щяла да бъде да "разруши системата и да предложи нов модел на икономиката, при който държавата ще придобие обслужваща роля; друго качество на предоставяне на услугите, ще инициира частни инициативи във всички сфери, ще съществува съдебна защита на всяка инициатива, в която дойде инвеститор". Партията "Слуга на народа" бе регистрирана през декември 2017 г.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът на Италия започна консултации за нов кабинет

21.08.2019

173
Италианският премиер подаде оставка

21.08.2019

200
Премиерът на Италия подаде оставка

20.08.2019

1420 3

Коментари

Evasion

Частни инициативи във всички сфери?!? Тия разбират ли изобщо какво говорят?!? Или Украйна ще бъде опитно поле на малоумни социални, военни и политически експерименти?

dream team
снимка на dream team

Те тука поле за изява на Брайтмана/Неопол. Да вади виза и да заминава за Украйна.

Дагоев

То самото "либертарианство" противоречи на името на партията. Не слуга на народа, а слуга на световния империализъм.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×