facebook
twitter

Чужбина

Тръмп отрече да кара правителството да ползва негови хотели

145
ЕПА/БГНЕС
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да знае за самолет на ВВС на САЩ, който е кацнал на летище в близост до курорта "Търнбери", Шотландия, чийто собственик е той, както и за решението на екипажа на самолета да остане в курортния комплекс за една нощ. Тръмп каза, че "не знае нищо" за това, не притежава летището, но добави, че очевидно военните "имат добър вкус".

Той отрече и да е знаел за решение на вицепрезидента Майк Пенс да остане за една нощ в друг курорт, собственост на Тръмп - голф комплекса "Донбег" в Ирландия, като каза, че семейството на Пенс живее там и че той е искал да спре при тях и да ги види по време на европейското си посещение.

ВВС на САЩ обявиха, че започват проверка на престоите в курорта на Тръмп в Търнбери и на засиленото използване на близкото летище Престуик. Междувременно демократите в Камарата на представителите започнаха разследване на решението на Майк Пенс да посети Донбег, като го обвиниха в пренасочване на пари от данъкоплатци към бизнеса на президента Тръмп.

Все още няма коментари

Още

Нетаняху не успя да състави ново правителство

21.10.2019

548 5
ТЕЛК комисиите ще работят и без специалисти по конкретното заболяване

20.10.2019

513 11
Президентът ще назначи либерален кабинет в Румъния

14.10.2019

230

Влез или се регистрирай за да коментираш

×