Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сирия екзекутира 24 души заради горски пожари

22 Окт. 2021
БГНЕС
Пожарите в Сирия миналата година засегнаха 280 града, изпепелиха повече от 370 жилища и унищожиха 11 000 хектара земя, добитък и селскостопанска техника.

Сирия екзекутира 24 души, осъдени по обвинения в тероризъм заради разпалването на горски пожари, в които загинаха трима, а хиляди акра гори бяха опустошени, съобщи сирийското министерство на правосъдието, предава Си Ен Ен.

Извършителите признали, че през 2020 г. са запалили няколко пожара в провинциите Латакия, Тартус и Хомс. Били са екзекутирани в сряда. Други 11 души, участващи в престъплението, са получили доживотни присъди с тежък физически труд, а четирима са осъдени на временен тежък труд, се казва в изявлението. Петима непълнолетни също са били осъдени на лишаване от свобода от 10 до 12 години.

Пожарите в Сирия миналата година засегнаха 280 града, изпепелиха повече от 370 жилища и унищожиха 11 000 хектара земя, добитък и селскостопанска техника. В съобщението на Министерството на правосъдието се посочва, че извършителите са признали, че са планирали престъплението в края на август 2020 г. и са палили пожари на различни места през септември и октомври.

Смъртното наказание в Сирия е допустимо в случай на държавна измяна, шпионаж, убийство и палеж, припомня Си Ен Ен.

Ключови думи:

Сирия, горски пожари

Още по темата