facebook
twitter

Чужбина

САЩ ще обсъждат с Русия и Китай съкращаване на ядрените арсенали

462
 ЕПА/БГНЕС архив
Робърт О'Брайън (вдясно)

САЩ разчитат на "сериозна дискусия" за ядрените съкращения с Русия и Китай, заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Робърт О'Брайън.

"Съединените щати се оттеглиха от неефективния Договор за ракетите със среден и по-малък обсег (ДРСМО), което се комбинира с инвестицията на президента в министерството на отбраната и може да доведе Русия и дори Китай до масата за преговори за сериозна дискусия относно намаляването на арсеналите от ядрени оръжия през следващите месеци", каза той пред Атлантическия съвет във Вашингтон, предава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

В същото време съветникът отбеляза, че обсъждането на разширяването на Договора за мерки за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (START-3) ще се проведе при заткрити врата.

О'Брайън добави, че Русия и САЩ, за разлика от Китай, са заинтересовани от преговорите за контрол на оръжията. Той изрази надежда, че ако бъде постигнат напредък в преговорите с Москва, тогава Китай ще бъде "подложен на натиск" и Пекин ще се присъедини към текущите усилия.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

29.05.2020

4356 27
САЩ прекъсват отношенията си със Световната здравна организация

29.05.2020

1463 10
Американски и гръцки изтребители летят над Скопие

29.05.2020

2603 24

Коментари

fractal
снимка на fractal

Айде на колуеуетата 

АЕЦовете също трябва да се затварят

ГАМЕНЧЕТО

С тая разлика че след коронавируса как ще разговаря Китай никой не знай

 

segal

Не пречи съкращаването на руските и американските ядрени заряди да се синхронизира с борбата срещу Китайската чума. Евентуално така ще се съкратят и китайските заряди. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×