Quantcast
Руснаците в Грузия не искат да бъдат евакуирани | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Руснаците в Грузия не искат да бъдат евакуирани

967
 EПА/БГНЕС
Антируските демонстрации в Тбилиси започнаха в петък, след като депутат от руската Държавна дума седна в креслото на председателя на грузинския парламент и произнесе реч.

Руските граждани, намиращи се в Грузия, отказват да изпълнят нареждането на президента Владимир Путин и да се приберат в родината си заради безредиците, предизвикани от визита в парламента на руски депутати, предадоха информационните агенции. "Не искам да си тръгвам и не ми трябва никаква "евакуация", защото в Грузия нищо не ме заплашва. Никога не съм се сблъсквала с русофобия, насочена лично към мен. Лозунгите (срещу Русия като окупатор) са претенции към политиката на Русия, а не към народа й", казват руски граждани, които живеят и имат бизнес в Грузия пред московското издание РБК. Така те коментират нареждането на Путин руското МВнР да евакуира намиращите се в Грузия руснаци и от 8 юли временно да бъдат прекратени всички полети на руски авиокомпании до страната.

Туристите от Русия трябва да продължат да идват в Грузия, защото обичат тази страна, а политиците трябва да решават проблемите, заяви грузинският президент Саломе Зурабишвили в интервю за "Евронюз". М.г. Грузия е била посетена от 1.5 млн. руснаци, като приходите от тях възлизат на стотици милиони долари.

Още

12-годишни деца участват в безредиците в Северна Ирландия

08.04.2021

618
Седми ден румънците протестират срещу ограниченията

04.04.2021

1384
ГЕРБ издейства от Св. Синод порицание за духовника от протеста

01.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1255