Медия без
политическа реклама

Радев прати вицето си на посещение в Анкара

Това е поредната визита на високо равнище от българска страна за последните няколко месеца

02 Февр. 2023
Илияна Йотова с президента Румен Радев.
БГНЕС
Илияна Йотова с президента Румен Радев.

Днес и утре вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на посещение в турската столица Анкара, където ще се срещне с турския вицепрезидент Фуат Октай. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това е поредната визита на високо равнище от българска страна в югоизточната ни съседка за последните няколко месеца. Самият президент Румен Радев се срещна с турския си колега Реджеп Ердоган в Истанбул в началото на декември. По-късно същия месец в Турция замина парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, в която се включиха представители на всички парламентарни формации. А през януари т.г. там отиде и главният прокурор Иван Гешев.

Илияна Йотова ще разговаря с ръководството на Анкарския университет, в който има катедра по български език и литература. По специалността се обучават 70 студенти.

Вицепрезидентът ще бъде гост на откриването на Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в турската столица. На откриването ще бъде представена документалната изложба „Дните на Мустафа Кемал Ататюрк в София (27 октомври 2013 – 2 февруари 1915)“, предоставена от Държавна агенция „Архиви“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата